Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kolorowe gwiazdki

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
0.5 łyżeczka
500 g
Mąka pszenna
250 g
Masło
250 g
Cukier puder
4 
Jajko
1 trochę
Polewa czekoladowa ciemna
1 trochę
Wiórki kokosowe
1 trochę
Czekoladowe wiórki
1 trochę
Orzechy włoskie
1 trochę
Migdały
1 trochę
Polewa biała

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
528.67 kcal
Węglowodany
40.8 g
Białko
9.99 g
Tłuszcze
52.12 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
10 min
Połącz wszystkie składniki na ciasto.
Krok 2
30 min
Wstaw na 30 minut do lodówki.
Krok 3
10 min
Ciasto wyjmij z lodówki, zagnieć i rozwałkuj na 0,5 cm.
Krok 4
5 min
Foremką wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5
15 min
Piekarnik nagrzej do 200°C. Wstaw blachę z ciastkami i piecz 10-15 minut.
Krok 6
5 min
Ciastka polej polewą czekoladową białą i ciemną. Posyp dekoracyjnie: wiórkami kokosowymi, wiórkami czekolady, siekanymi orzechami czy migdałami.
Kolorowe gwiazdki

Krok 1 z 6

Połącz wszystkie składniki na ciasto.

Kolorowe gwiazdki

Krok 2 z 6

Wstaw na 30 minut do lodówki.

Kolorowe gwiazdki

Krok 3 z 6

Ciasto wyjmij z lodówki, zagnieć i rozwałkuj na 0,5 cm.

Kolorowe gwiazdki

Krok 4 z 6

Foremką wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Kolorowe gwiazdki

Krok 5 z 6

Piekarnik nagrzej do 200°C. Wstaw blachę z ciastkami i piecz 10-15 minut.

Kolorowe gwiazdki

Krok 6 z 6

Ciastka polej polewą czekoladową białą i ciemną. Posyp dekoracyjnie: wiórkami kokosowymi, wiórkami czekolady, siekanymi orzechami czy migdałami.

Kolorowe gwiazdki to kruche ciasteczka, które mogą zmienić się w doskonałą ozdobę choinkową! Wystarczy przed upieczeniem zrobić dziurkę na ramieniu gwiazdki, przewlec nitką i powiesić na choince. Do udekorowania gwiazdek użyj kolorowego lukru z barwnikiem i posyp wiórkami kokosowymi, wiórkami czekolady, siekanymi orzechami czy migdałami. Nie zapomnij dodać Cukru wanilinowego WINIARY i Proszku do pieczenia WINIARY, dzięki którym ciastka zyskują na fakturze i charakterystycznym smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika