Surówka z białej kapusty w zalewie octowej

4/5 4 14 5 1
4/5 4 14 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 5 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę kroimy w kostkę, całość zasypujemy cukrem i odstawiamy na godzinę.
  3. Składniki na zalewę zagotowujemy, surówkę zalewamy gorącą zalewą i wkładamy do słoików, a po ostygnięciu wstawiamy do lodówki.

Opis przepisu:

Surówka z białej kapusty w zalewie octowej to przepis na ponadczasową surówkę. Jej smak często kojarzymy z domem naszych babć, ponieważ to one najczęściej przygotowywały ten pyszny dodatek do obiadów. Surówka z białej kapusty w zalewie octowej pasuje do dań mięsnych serwowanych z ziemniakami lub kluskami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?