Sałatka do słoików na zimę
1 godz 30 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.53 g
Węglowodany
43.06 g
Tłuszcze
0.76 g
Wartość energetyczna
772.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
90 min
Krok 1
10 min
Kapustę czerwona poszatkować bardzo drobno.
Krok 2
10 min
Następnie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
To samo zrobić z jabłkami.
Krok 4
2 min
Cebulę pokroić w dość duże kwadraty.
Krok 5
10 min
Przygotować zalewę: wymieszać wodę z octem, zagotować. Gdy będzie już gorąca dodać ziele angielskie i kilka liści laurowych. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 6
3 min
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, zalać zalewą.
Krok 7
5 min
Sałatkę nakładać do słoików.
Krok 8
45 min
Pasteryzujemy ok. 45 minut. Po tym czasie odkładamy z ognia i wkładamy do spiżarki. Idealna na zimę do ziemniaków.
Idealna na zimę!
Komentarze 0