Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Następnie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
5 min
To samo zrobić z jabłkami.
Krok 4
2 min
Cebulę pokroić w dość duże kwadraty.
Krok 5
10 min
Przygotować zalewę: wymieszać wodę z octem, zagotować. Gdy będzie już gorąca dodać ziele angielskie i kilka liści laurowych. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 6
3 min
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, zalać zalewą.
Krok 7
5 min
Sałatkę nakładać do słoików.
Krok 8
45 min
Pasteryzujemy ok. 45 minut. Po tym czasie odkładamy z ognia i wkładamy do spiżarki. Idealna na zimę do ziemniaków.
Krok 1
z
8
Kapustę czerwona poszatkować bardzo drobno.
Krok 2
z
8
Następnie marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 3
z
8
To samo zrobić z jabłkami.
Krok 4
z
8
Cebulę pokroić w dość duże kwadraty.
Krok 5
z
8
Przygotować zalewę: wymieszać wodę z octem, zagotować. Gdy będzie już gorąca dodać ziele angielskie i kilka liści laurowych. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 6
z
8
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, zalać zalewą.
Krok 7
z
8
Sałatkę nakładać do słoików.
Krok 8
z
8
Pasteryzujemy ok. 45 minut. Po tym czasie odkładamy z ognia i wkładamy do spiżarki. Idealna na zimę do ziemniaków.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0