Sałatka z tuńczykiem i serem feta

Oceń ten przepis!

5/5 5 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie

5/5 5 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić.
  2. Cebulki obrać. Paprykę oczyścić, umyć. Cebulki i paprykę pokroić, blanszować 2 minuty, odcedzić.
  3. Groszek wrzucić do wrzątku, gotować 8 - 10 minut. Rybę i ser rozdrobnić. Pomidor umyć, pokroić w cząstki.
  4. Składniki sałatki połączyć w misce. Wszystkie składniki sosu połączyć, polać sałatkę, wymieszać, po czym odstawić na 20 minut.

Opis przepisu:

Niezwykle lekka i delikatna sałatka z tuńczyka i sera feta. To połączenie sprawia, że całe danie charakteryzuje się lekko słonawym posmakiem, który jednak jest niwelowany przez makaron i paprykę. Jedno co się nie zmienia - to zadowolenie na twarzy domowników. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?