Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka z kapusty i papryki na zimę
Dodaj do CookBook

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

(0)
5 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kg
Ogórek gruntowy
1  kg
Marchewka
2  kg
Papryka
2.5  kg
Kapusta biała
1  kg
Cebula
1  szklanka
Olej
1  szklanka
Ocet
1  szklanka
Cukier
3  łyżek
Sól
3 
Liść laurowy
6  kulek
Pieprz
6  kulek
Ziele angielskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
37.9 g
Wartość energetyczna
235.3 kcal
Tłuszcze
8.8 g
Białko
4.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z kapusty i papryki, przygotowana do słoików to świetny sposób na zagospodarowanie nadmiaru warzyw. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy cieszyć się pyszną sałatką przez całą zimę, nie obawiając się o ich stan. Do tego świeżo wygląda, wyśmienicie smakuje oraz wspaniale dekoruje nasz talerz. Z takim dodatkiem, danie główne będzie jedzone jeszcze szybciej!

Przygotowanie

315 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić.
  • Krok 2

    10 min
    Ogórki umyć, pokroić w plasterki.
  • Krok 3

    10 min
    Cebulę obrać pokroić w piórka.
  • Krok 4

    10 min
    Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.
  • Krok 5

    10 min
    Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  • Krok 6

    240 min
    Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny.
  • Krok 7

    25 min
    Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.
Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 1 z 7

Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 2 z 7

Ogórki umyć, pokroić w plasterki.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 3 z 7

Cebulę obrać pokroić w piórka.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 4 z 7

Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 5 z 7

Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 6 z 7

Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 7 z 7

Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Sałatka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z truskawkami i szparagami

    Sałatka z truskawkami i szparagami

    15 min Łatwy
  • Sałatka z pomidorami, serem feta i oliwkami

    Sałatka z pomidorami, serem feta i oliwkami

    10 min Łatwy
  • Sałatka włoska

    Sałatka włoska

    20 min Łatwy
  • Sałatka z kuskusu i warzyw

    Sałatka z kuskusu i warzyw

    33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu