Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

(0)
5 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest danusia19671
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  kg
Ogórek gruntowy
1  kg
Marchewka
2  kg
Papryka
2.5  kg
Kapusta biała
1  kg
Cebula
1  szklanka
Olej
1  szklanka
Ocet
1  szklanka
Cukier
3  łyżek
Sól
3 
Liść laurowy
6  kulek
Pieprz
6  kulek
Ziele angielskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.63 g
Węglowodany
75.79 g
Tłuszcze
17.51 g
Wartość energetyczna
470.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

315 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić.
Krok 2
10 min
Ogórki umyć, pokroić w plasterki.
Krok 3
10 min
Cebulę obrać pokroić w piórka.
Krok 4
10 min
Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.
Krok 5
10 min
Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 6
240 min
Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny.
Krok 7
25 min
Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.
Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 1 z 7

Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 2 z 7

Ogórki umyć, pokroić w plasterki.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 3 z 7

Cebulę obrać pokroić w piórka.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 4 z 7

Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 5 z 7

Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 6 z 7

Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 7 z 7

Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.

Sałatka z kapusty i papryki, przygotowana do słoików to świetny sposób na zagospodarowanie nadmiaru warzyw. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy cieszyć się pyszną sałatką przez całą zimę, nie obawiając się o ich stan. Do tego świeżo wygląda, wyśmienicie smakuje oraz wspaniale dekoruje nasz talerz. Z takim dodatkiem, danie główne będzie jedzone jeszcze szybciej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha