Sałatka z kapusty i papryki na zimę
315min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.63 g
Węglowodany
75.79 g
Tłuszcze
17.51 g
Wartość energetyczna
470.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
315 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić.
Krok 2
10 min
Ogórki umyć, pokroić w plasterki.
Krok 3
10 min
Cebulę obrać pokroić w piórka.
Krok 4
10 min
Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.
Krok 5
10 min
Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 6
240 min
Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny.
Krok 7
25 min
Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.
Sałatka z kapusty i papryki, przygotowana do słoików to świetny sposób na zagospodarowanie nadmiaru warzyw. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy cieszyć się pyszną sałatką przez całą zimę, nie obawiając się o ich stan. Do tego świeżo wygląda, wyśmienicie smakuje oraz wspaniale dekoruje nasz talerz. Z takim dodatkiem, danie główne będzie jedzone jeszcze szybciej!
Komentarze 0