Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

0
315 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Ogórek gruntowy
1 kg
Marchewka
2 kg
Papryka
2.5 kg
Kapusta biała
1 kg
Cebula
1 szklanka
Olej
1 szklanka
Ocet
1 szklanka
Cukier
3 łyżek
Sól
3 
Liść laurowy
6 kulek
Pieprz
6 kulek
Ziele angielskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
470.6 kcal
Tłuszcze
17.51 g
Białko
8.63 g
Węglowodany
75.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

315 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić.
Krok 2
10 min
Ogórki umyć, pokroić w plasterki.
Krok 3
10 min
Cebulę obrać pokroić w piórka.
Krok 4
10 min
Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.
Krok 5
10 min
Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 6
240 min
Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny.
Krok 7
25 min
Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.
Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 1 z 7

Kapustę poszatkować w cienkie piórka, głąba odrzucić.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 2 z 7

Ogórki umyć, pokroić w plasterki.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 3 z 7

Cebulę obrać pokroić w piórka.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 4 z 7

Paprykę umyć, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paseczki.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 5 z 7

Marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 6 z 7

Połączyć wszystkie składniki, wymieszać, odstawić na 4 godziny.

Sałatka z kapusty i papryki na zimę

Krok 7 z 7

Następnie sałatkę razem z sokiem przełożyć do słoików, zakręcić, pasteryzować 25 minut.

Sałatka z kapusty i papryki, przygotowana do słoików to świetny sposób na zagospodarowanie nadmiaru warzyw. Dzięki takiemu rozwiązaniu możemy cieszyć się pyszną sałatką przez całą zimę, nie obawiając się o ich stan. Do tego świeżo wygląda, wyśmienicie smakuje oraz wspaniale dekoruje nasz talerz. Z takim dodatkiem, danie główne będzie jedzone jeszcze szybciej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika