Pieczeń z indyka z morelami

Oceń ten przepis!

4/5 4 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 6

4/5 4 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Namocz morele.
  2. Filet z indyka oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  3. Mięso ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym 1 łyżką masła.
  4. Oczyść cebulę i posiekaj ją drobno.
  5. Pokrój 6 moreli.
  6. Cebulę zeszklij na pozostałym maśle, dodaj do niej pokrojone morele, pół szklanki wody i śmietanę.
  7. Chwilę pogotuj, a następnie zmiksuj całość.
  8. Mięso indycze polej sosem, a następnie obłóż resztą moreli.
  9. Zapiekaj pod przykryciem w temperaturze 200°C przez 50 minut.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?