Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku
Dodaj do CookBook

Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

(0)
1 godz 1 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest martalubiwiniary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
750  g
Polędwica wołowa
3 
Cebula
2 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
3  łyżek
Masło
2  łyżek
Sok z cytryny
3  łyżek
Mąka
1  szklanka
Kwaśna śmietana
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.4 g
Wartość energetyczna
515.2 kcal
Tłuszcze
29.5 g
Białko
44.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Polędwica wołowa po czesku to niesamowicie sycące i pyszne danie, które jest naszą propozycją na niedzielny obiad. Delikatny smak polędwicy w połączeniu z przyprawami z przepisu oraz sosem, stworzy w naszych ustach siódme niebo. Rosół drobiowy WINIARY pozwoli nam wzmocnić smak przypraw, dzięki czemu potrawa będzie jeszcze bardziej wyrazista. Smacznego!

Przygotowanie

61 min
  • Krok 1

    5 min
    Umyj i obierz warzywa, pokrój je w kostkę.
  • Krok 2

    2 min
    Umyj polędwicę i natrzyj ją solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonymi).
  • Krok 3

    3 min
    Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, posyp pokrojonymi warzywami i przyprawami. Do całości dodaj masła.
  • Krok 4

    20 min
    Tak przygotowane mięso wsadź do piekarnika nastawionego na 200 stopni. Piecz około 20 minut, przewracając mięso po 10 minutach.
  • Krok 5

    20 min
    Następnie polej mięso rosołem (ok. 1 szklanka). Piecz następne 20 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Mięso wyjmij z naczynia i pokrój w plasterki.
  • Krok 7

    5 min
    Wszystko, co zostało w naczyniu zmiksuj, dodaj śmietanę i mąkę, tak by sos był w miarę gęsty.
  • Krok 8

    1 min
    Mięso podawaj umoczone w sosie. Najlepiej dołącz do dania pyszne knedliki/pampuchy.
Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

Krok 1 z 8

Umyj i obierz warzywa, pokrój je w kostkę.

Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

Krok 2 z 8

Umyj polędwicę i natrzyj ją solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonymi).

Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

Krok 3 z 8

Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, posyp pokrojonymi warzywami i przyprawami. Do całości dodaj masła.

Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

Krok 4 z 8

Tak przygotowane mięso wsadź do piekarnika nastawionego na 200 stopni. Piecz około 20 minut, przewracając mięso po 10 minutach.

Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

Krok 5 z 8

Następnie polej mięso rosołem (ok. 1 szklanka). Piecz następne 20 minut.

Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

Krok 6 z 8

Mięso wyjmij z naczynia i pokrój w plasterki.

Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

Krok 7 z 8

Wszystko, co zostało w naczyniu zmiksuj, dodaj śmietanę i mąkę, tak by sos był w miarę gęsty.

Svíčková na śmietanie, czyli polędwica wołowa po czesku

Krok 8 z 8

Mięso podawaj umoczone w sosie. Najlepiej dołącz do dania pyszne knedliki/pampuchy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu