Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj i obierz warzywa, pokrój je w kostkę.
Umyj polędwicę i natrzyj ją solą i pieprzem (najlepiej świeżo mielonymi).
Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, posyp pokrojonymi warzywami i przyprawami. Do całości dodaj masła.
Tak przygotowane mięso wsadź do piekarnika nastawionego na 200 stopni. Piecz około 20 minut, przewracając mięso po 10 minutach.
Następnie polej mięso rosołem (ok. 1 szklanka). Piecz następne 20 minut.
Mięso wyjmij z naczynia i pokrój w plasterki.
Wszystko, co zostało w naczyniu zmiksuj, dodaj śmietanę i mąkę, tak by sos był w miarę gęsty.
Mięso podawaj umoczone w sosie. Najlepiej dołącz do dania pyszne knedliki/pampuchy.