Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Filet z indyka w sosie żurawinowym
Dodaj do CookBook

Filet z indyka w sosie żurawinowym

(0)
1 godz 21 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
700  g
Pierś z indyka
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
trochę
Majeranek
trochę
Słodka papryka
trochę
Sól
5  łyżek
Olej
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
3  łyżek
Żurawina do mięs
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.6 g
Wartość energetyczna
240.5 kcal
Tłuszcze
13 g
Białko
23 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Delikatne filety z indyka zapiekane z majerankiem, z wybornym żurawinowym sosem, przyrządzonym z Sosu Pieczeniowego WINIARY – to doskonały i pomysłowy pomysł na obiad. Filet z indyka można połączyć ze słodkim smakiem, dodając żurawinę do mięs. Indyka w sosie żurawinowym podawaj najlepiej z ryżem oraz sałatką z zielonej sałaty, oliwek i czerwonej cebuli.

Przygotowanie

81 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem.
  • Krok 2

    50 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
  • Krok 3

    3 min
    Do szklanki zimnej wody wsyp 2 łyżki Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY, wymieszaj i wlej do naczynia z indykiem.
  • Krok 4

    10 min
    Piecz jeszcze przez 5-10 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Mięso wyjmij, pokrój w cienkie plastry.
  • Krok 6

    3 min
    Do pozostałego w naczyniu sosu dodaj żurawinę i podaj oddzielnie w sosjerce.
Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 1 z 6

Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 2 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 3 z 6

Do szklanki zimnej wody wsyp 2 łyżki Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY, wymieszaj i wlej do naczynia z indykiem.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 4 z 6

Piecz jeszcze przez 5-10 minut.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 5 z 6

Mięso wyjmij, pokrój w cienkie plastry.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 6 z 6

Do pozostałego w naczyniu sosu dodaj żurawinę i podaj oddzielnie w sosjerce.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Impreza
  • Karnawał
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przyjazny dla Keto
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

    Grillowany filet z kurczaka z majonezem kolendrowym

    16 min Łatwy
  • Filety z kurczaka w boczku

    Filety z kurczaka w boczku

    43 min Łatwy
  • Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    Ziołowo-cytrynowy filet z indyka

    1 godz 12 min Łatwy
  • Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    Filet z pstrąga z sosem musztardowym

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu