Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

0
81 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Pierś z indyka
1 trochę
Majeranek
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Sól
5 łyżek
Olej
1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny
3 łyżek
Żurawina do mięs
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
22.59 g
Tłuszcze
12.62 g
Węglowodany
5.54 g
Wartość energetyczna
224.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
10 min
Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem.
Krok 2
50 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.
Krok 3
3 min
Do szklanki zimnej wody wsyp 2 łyżki Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY, wymieszaj i wlej do naczynia z indykiem.
Krok 4
10 min
Piecz jeszcze przez 5-10 minut.
Krok 5
5 min
Mięso wyjmij, pokrój w cienkie plastry.
Krok 6
3 min
Do pozostałego w naczyniu sosu dodaj żurawinę i podaj oddzielnie w sosjerce.
Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 1 z 6

Mięso natrzyj przyprawą ZIARENKA SMAKU, oprósz pieprzem, majerankiem i papryką. Ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop olejem.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 2 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 50 minut.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 3 z 6

Do szklanki zimnej wody wsyp 2 łyżki Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY, wymieszaj i wlej do naczynia z indykiem.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 4 z 6

Piecz jeszcze przez 5-10 minut.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 5 z 6

Mięso wyjmij, pokrój w cienkie plastry.

Filet z indyka w sosie żurawinowym

Krok 6 z 6

Do pozostałego w naczyniu sosu dodaj żurawinę i podaj oddzielnie w sosjerce.

Delikatne filety z indyka zapiekane z majerankiem, z wybornym żurawinowym sosem, przyrządzonym z Pieczeniowego Sosu WINIARY – to doskonały i pomysłowy pomysł na obiad. Filet z indyka można połączyć ze słodkim smakiem, dodając żurawinę do mięs. Indyka w sosie żurawinowym podawaj najlepiej z ryżem oraz sałatką z zielonej sałaty, oliwek i czerwonej cebuli.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika