Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki i cebule obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, odcedź z nadmiaru płynu.
  2. Dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszaj.
  3. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 placków.
  4. Teraz czas na farsz. Cebulę i pieczarki oczyść, pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  5. POMYSŁ NA... rozmieszaj w 300 ml zimnej wody. Zagotuj, połącz z cebulą i pieczarkami.
  6. Placki rozłóż na blaszce, nałóż na nie farsz, posyp serem.
  7. Zapiekaj przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.
  8. Podawaj gorące, od razu po przygotowaniu.

Opis przepisu:


Domowe placki ziemniaczane z serem żółtym są prostym i pysznym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Z dodatkiem farszu z pieczarek i cebuli przenoszą nas w świat górskich szlaków i sycących góralskich posiłków. Podane prosto z piekarnika, placki ziemniaczane z serem żółtym wypełniają całą kuchnię aromatem naturalnych składników i odrobiny przypraw – soli, pieprzu oraz POMYSŁU NA… spaghetti po Bolońsku WINIARY. Warto ozdobić danie naturalnymi dodatkami – na przykład świeżą bazylią lub sałatą. Sprawdź jeszcze inne nasze przepisy na placki ziemniaczane!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?