Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem
Dodaj do CookBook

Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

(0)
1 godz 1 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na Spaghetti po Bolońsku
0.75  kg
Ziemniaki
2 
Cebula
1 
Jajko
1.5  łyżek
Mąka
3  łyżek
Olej
4.5 
Pieczarki
1.5  łyżek
Masło
75  g
Ser żółty
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
52.6 g
Wartość energetyczna
549.1 kcal
Tłuszcze
29.2 g
Białko
16.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Domowe placki ziemniaczane z serem żółtym są prostym i pysznym pomysłem na obiad dla całej rodziny. Placki z dodatkiem farszu z pieczarek i cebuli przenoszą nas w świat górskich szlaków i sycących góralskich posiłków. Podane prosto z piekarnika placki ziemniaczane z serem żółtym wypełniają całą kuchnię aromatem naturalnych składników i przypraw – soli, pieprzu oraz POMYSŁU NA… spaghetti po Bolońsku WINIARY. Warto ozdobić danie naturalnymi dodatkami – na przykład świeżą bazylią lub sałatą. Sprawdź jeszcze inne nasze przepisy na placki ziemniaczane!

Przygotowanie

61 min
  • Krok 1

    15 min
    Ziemniaki i dwie cebule obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, odcedź z nadmiaru płynu.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    10 min
    Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 placków.
  • Krok 4

    10 min
    Teraz czas na farsz. Cebulę i pieczarki oczyść, pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.
  • Krok 5

    5 min
    POMYSŁ NA... rozmieszaj w 300 ml zimnej wody. Zagotuj, połącz z cebulą i pieczarkami.
  • Krok 6

    5 min
    Placki rozłóż na blaszce, nałóż na nie farsz, posyp startym serem.
  • Krok 7

    10 min
    Zapiekaj przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj gorące, od razu po przygotowaniu.
Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Krok 1 z 8

Ziemniaki i dwie cebule obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, odcedź z nadmiaru płynu.

Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Krok 2 z 8

Dodaj jajka, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszaj.

Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Krok 3 z 8

Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 placków.

Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Krok 4 z 8

Teraz czas na farsz. Cebulę i pieczarki oczyść, pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle.

Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Krok 5 z 8

POMYSŁ NA... rozmieszaj w 300 ml zimnej wody. Zagotuj, połącz z cebulą i pieczarkami.

Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Krok 6 z 8

Placki rozłóż na blaszce, nałóż na nie farsz, posyp startym serem.

Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Krok 7 z 8

Zapiekaj przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C.

Placki ziemniaczane zapiekane z pieczarkami i serem

Krok 8 z 8

Podawaj gorące, od razu po przygotowaniu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Tanie gotowanie
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Z jajkami
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Przepis na placki ziemniaczane

    Przepis na placki ziemniaczane

    30 min Łatwy
  • Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    Placki z resztek warzyw o smaku karmelizowanej cebulki

    22 min Łatwy
  • Placki z grzybami

    Placki z grzybami

    1 godz 11 min Łatwy
  • Placki owsiane

    Placki owsiane

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu