Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Babeczki z kremem budyniowym

Babeczki z kremem budyniowym
  • Babeczki z kremem budyniowym
  • Babeczki z kremem budyniowym
  • Babeczki z kremem budyniowym
  • Babeczki z kremem budyniowym
  • Połącz mąkę, masło, cukier i 2 żółtka - zagnieć z nich ciasto
  • Wykrawaj szklanką małe kółka ciasta i wylepiaj nimi foremki.
  • Wyciągnij z piekarnika babeczki i napełnij je budyniową masą.
  • Babeczki z kremem budyniowym
  • Babeczki z kremem budyniowym
  • Babeczki z kremem budyniowym
  • Babeczki z kremem budyniowym
  • Połącz mąkę, masło, cukier i 2 żółtka - zagnieć z nich ciasto
  • Wykrawaj szklanką małe kółka ciasta i wylepiaj nimi foremki.
  • Wyciągnij z piekarnika babeczki i napełnij je budyniową masą.
  • czas Łączny czas: 30 min
  • porcji Porcji: 30
  • kalorie Kalorie: 106 kcal / 1 porcję

Słodka pokusa, czyli kruche babeczki z kremem budyniowym. Chrupkie ciasto, śmietankowy krem oraz owoce (świeże lub z konfitur) tworzą idealną kompozycję smaków. Kto bardzo się spieszy, może użyć gotowych kruchych babeczek, które wystarczy napełnić budyniowym kremem i udekorować owocami, ale wiadomo, że najlepsze są babeczki upieczone własnoręcznie...

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Połącz mąkę, masło, cukier i 2 żółtka - zagnieć z nich ciasto
  2. Ciasto odstaw do lodówki do schłodzenia.
  3. Foremki do babeczek wysmaruj tłuszczem.
  4. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj.
  5. Nagrzej piekarnik do 180ºC
  6. Wykrawaj szklanką małe kółka ciasta i wylepiaj nimi foremki.
  7. Babeczki piecz 15 minut.
  8. Zagotuj szklankę mleka.
  9. W pozostałej ilości mleka rozprowadź Budyń i 4 żółtka.
  10. Mieszankę dodaj do wrzącego mleka.
  11. Całość zagotuj.
  12. Wyciągnij z piekarnika babeczki i napełnij je budyniową masą.
  13. Lekko przestudzone babeczki udekoruj ulubionymi owocami.
Kalorie: 106 kcal / 30 porcję

Potrzebne składniki:

  • Budyń o smaku śmietankowym WINIARY (1 opakowanie)
  • mleko (1,5 szklanki)
  • żółtko (6 sztuk)
  • mąka pszenna (300 g)
  • masło (150 g)
  • owoce do dekoracji (30 sztuk)
  • tłuszcz (do smarowania naczynia)
  • cukier puder (2 łyżki)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 10 marca 2014
    domina71

    smakują równie dobrze co wyglądają! Robiłam - polecam

    +0
  • 27 grudnia 2013
    bietka5

    wyglądają pysznie :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Babeczki z kremem budyniowym
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Babeczki z kremem budyniowym

Wydrukuj przepis

Babeczki z kremem budyniowym

Zgłoś przepis do moderacji