Kapelusze pieczarek z przepiórczymi jajkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapelusze dokładnie wypłucz, osusz i ułóż na blasze wysmarowanej odrobiną oliwy.
  2. Ser wymieszaj z natką pietruszki i nałóż do pieczarek.
  3. Do każdej z nich dodaj kropelkę przyprawy w płynie WINIARY, wbij po jednym jajku, posyp solą i pieprzem.
  4. Zapiekaj w 180°C przez około 15 minut.

Opis przepisu:

Po faszerowanych jajkach w skorupkach nadszedł czas na kolejny efektowny przepis na jajka na Wielkanoc: pieczarki faszerowane serem żółtym, natką pietruszki i zapiekane z jajkami przepiórczymi! Kapelusze pieczarek należy tylko wydrążyć i opłukać, ułożyć na blaszce, wypełnić farszem, a następnie – wbić do nich po jednym jajku przepiórczym, dobrze doprawić i poczekać zaledwie kwadrans na zapieczenie. Pieczarki z jajkami przepiórczymi są na jeden gryz – idealne jako przystawki do wielkanocnych sałatek!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?