
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Jajecznica z pomidorami koktajlowymi na żytnim toście
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi, podawana na kromkach żytniego chleba, to idealny pomysł na szybkie i sycące śniadanie dla miłośników jajecznych potraw - ale szukających czegoś odświeżającego w kulinariach.
Przygotuj ulubioną jajecznicę, dodając do niej Przyprawę w płynie MAGGI i ulubione zioła - najlepiej świeże, zerwane listki prosto z doniczki. Zgodnie z upodobaniem - usmaż jajecznicę tak, jak lubisz najbardziej. Kromki posmaruj masłem, dodaj szczypiorek i nałóż jajecznicę z pomidorami - smacznego!
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
1 minKrok 1 z 5
Pomidorki umyj i przekrój na pół.
Krok 2 z 5
Rozgrzej odrobinę oliwy z masłem na patelni. Dodaj MAGGI i pomidorki. Podsmażaj do momentu, aż pomidorki lekko się przyrumienią.
Krok 3 z 5
Jajka wbij do miseczki, wymieszaj widelcem z odrobiną pieprzu, następnie wlej na patelnię.
Krok 4 z 5
Delikatnie mieszając doprowadź jajecznicę do ulubionej konsystencji.
Krok 5 z 5
Podawaj na żytnich tostach z masłem i szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0