Pizza z tortilli

Oceń ten przepis!

5/5 5 48 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 48 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
  2. Placek tortilli połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posyp połową tartego sera i przykryj drugim plackiem.
  3. W miseczce wymieszaj passatę lub sos z oregano, solą i pieprzem.
  4. Posmaruj sosem tortillę, następnie posyp resztką sera i rozłóż ulubione dodatki według uznania.
  5. Piecz przez 10-15 minut. Podawaj z Ketchupem WINIARY.

Opis przepisu:

Poznaj nowe zastosowanie placków tortilli – tym razem zapomnij o wrapach, a przygotuj pizzę z tortilli! Kup gotowe placki lub zrób własne tortille, wysmaruj je dobrze doprawionym sosem pomidorowym, upiecz…i puść wodze fantazji kulinarnej, dodając ulubione składniki! Aby pizza z tortilli była jeszcze smaczniejsza i atrakcyjniejsza, każdą połowę lub ćwiartkę pizzy możesz wyłożyć innymi składnikami. Pizzę na tortilli podawaj z Ketchupem WINIARY (łagodnym bądź ostrym). Możesz ją również udekorować np. świeżą rukolą czy jarmużem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Anczorka
    Serdecznie wszystkim polecam. Przepis jest bardzo prosty a skladniki kazdy dodaje w/g swoich upodoban, i co najwazniejsze bardzo szybciutko mozna ja przygotowac.. Ta pizza za kazdym razem wychodzi i jest przepyszna!

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?