składniki:
liczba porcji:



Przygotowanie:
- Kurczaka umyj, osusz.
- Pokrój plastry ananasa na duże cząstki.
- Do woreczka z górnej części opakowania włóż pałki z kurczaka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i 50 ml śmietanki kremówki 30% tłuszczu. Wsyp cząstki ananasa. Woreczek zamknij czerwoną zapinką.
- Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę i śmietankę na mięsie.
- Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut w temperaturze 200°C.
- Po ostrożnym wyciągnięciu woreczka podawaj z ugotowanym ryżem i surówką z jabłka i marchwi.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYPierś z kurczaka na ostro czy kurczak na słodko? Nie musisz wybierać między dwoma dobrymi pomysłami – wybierz pierś z kurczaka w śmietankowym sosie curry z ananasem! Połączenie ostrego curry i łagodnego, słodkiego ananasa w sosie śmietankowym daje smakowity efekt. Tak przyrządzonego kurczaka na obiad podawaj z ryżem (np. basmanti lub brązowym) oraz surówką.
Podobne przepisy: