Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szaszłyki z piersi kurczaka i cytryny z Sosem Czosnkowym WINIARY to przepis szczególnie dla tych osób, które preferują nieco zdrowszą odmianę potraw z grilla. Pierś z kurczaka ze względu na swoje wartości odżywcze i niski poziom cholesterolu jest polecana szczególnie osobom, które dbają o linię i tym, które mają problemy z układem krążenia. Niech jednak nie zmyli Cię dietetyczna wartość tej potrawy! Lekki, nieco owocowy smak skradnie serce nawet najbardziej wymagającym smakoszom potraw z rusztu.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, cytryny – w ósemki, a następnie każdą ósemkę przekrój na pół.
Krok 2
6 min
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka i kawałki cytryn. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Krok 3
15 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
1 min
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Krok 1
z
4
Kurczaka pokrój w niedużą kostkę, cytryny – w ósemki, a następnie każdą ósemkę przekrój na pół.
Krok 2
z
4
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie kawałki kurczaka i kawałki cytryn. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem.
Krok 3
z
4
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 4
z
4
Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0