Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówka jest jednym z najbardziej popularnych rodzajów mięsa. Można ją przygotować na tysiące różnych sposobów: upiec z czosnkiem, majerankiem lub owocami np. z jabłkiem, gruszką lub śliwkami. Można ją także podawać jako bitki lub gulasz. Sprawnie przyrządzona powinna być miękka i soczysta. Szaszłyki z karkówki z sosem tatarskim WINIARY najlepiej sprawdzą się z soczystą surówką. Sprawdź nasz przepis na najlepsze wydanie karkówki wiosną!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Karkówkę pokrój w dużą kostkę, przełóż do miski, dopraw musztardą, tymiankiem, solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Jabłko pokrój w ósemki, a następnie każdą ósemkę na pół.
Krok 3
5 min
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian karkówkę, jabłko i cebulę.
Krok 4
15 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 5
0 min
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Krok 1
z
5
Karkówkę pokrój w dużą kostkę, przełóż do miski, dopraw musztardą, tymiankiem, solą i pieprzem.
Krok 2
z
5
Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Jabłko pokrój w ósemki, a następnie każdą ósemkę na pół.
Krok 3
z
5
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian karkówkę, jabłko i cebulę.
Krok 4
z
5
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 5
z
5
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0