Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z karkówki z Sosem tatarskim WINIARY

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 kg
Karkówka
1 
Jabłka
2 
Cebula
1 łyżka
Musztarda
1 łyżka
Tymianek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
71.13 g
Węglowodany
10.21 g
Tłuszcze
24.97 g
Wartość energetyczna
566.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Karkówkę pokrój w dużą kostkę, przełóż do miski, dopraw musztardą, tymiankiem, solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Jabłko pokrój w ósemki, a następnie każdą ósemkę na pół.
Krok 3
5 min
Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian karkówkę, jabłko i cebulę.
Krok 4
15 min
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.
Krok 5
0 min
Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.
Szaszłyki z karkówki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 1 z 5

Karkówkę pokrój w dużą kostkę, przełóż do miski, dopraw musztardą, tymiankiem, solą i pieprzem.

Szaszłyki z karkówki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 2 z 5

Cebulę obierz i pokrój w ósemki. Jabłko pokrój w ósemki, a następnie każdą ósemkę na pół.

Szaszłyki z karkówki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 3 z 5

Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian karkówkę, jabłko i cebulę.

Szaszłyki z karkówki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 4 z 5

Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, aż mięso będzie upieczone w środku.

Szaszłyki z karkówki z Sosem tatarskim WINIARY

Krok 5 z 5

Podawaj z Sosem tatarskim WINIARY.

Karkówka jest jednym z najbardziej popularnych rodzajów mięsa. Można ją przygotować na tysiące różnych sposobów: upiec z czosnkiem, majerankiem lub owocami np. z jabłkiem, gruszką lub śliwkami. Można ją także podawać jako bitki lub gulasz. Sprawnie przyrządzona powinna być miękka i soczysta. Wiosenne szaszłyki z karkówki z sosem tatarskim WINIARY najlepiej sprawdzą się z soczystą surówką. Sprawdź nasz przepis na najlepsze wydanie karkówki wiosną!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika