Kotleciki z kalafiora

Oceń ten przepis!

4/5 4 53 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 53 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bułkę namocz w mleku, miękką odciśnij.
  2. Kalafiora ugotuj w posolonej wodzie, odsącz, ostudź, posiekaj.
  3. Dodaj jajka, bułkę, posiekaną cebulę ze szczypiorkiem, posiekany czosnek i bułkę tartą.
  4. Dopraw Ziarenkami Smaku, pieprzem i papryką.
  5. Uformuj małe kotleciki, obtocz w jajku, bułce tartej lub płatkach kukurydzianych.
  6. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na średnim ogniu na złoty kolor. Podaj zaraz po usmażeniu.

Opis przepisu:

Kotleciki z kalafiora - idealne nie tylko dla wegetarian, ale także dla miłośników mięsa, którzy raz na jakiś czas chcą od niego odpocząć. Kalafiorowe kotleciki przyrządzisz z ugotowanego i posiekanego kalafiora z dodatkiem jajka, bułki tartej, cebuli i czosnku. Przyrumienione na złoto, aromatyczne kotleciki z kalafiora zajadaj w towarzystwie ugotowanej marchewki z groszkiem i z dodatkiem mieszanki sałat. Całość możesz także posypać ulubionymi przyprawami i ziołami, na przykład natką pietruszki czy koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?