Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym
Dodaj do CookBook

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

(0)
19 godz 7 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest edytakkk
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY
6 
Śledź
6  płaskich łyżek
Bułka tarta
1 
Cebula
1  Płaska łyżka
Pietruszka
1 
Jajko
50  ml
Śmietana
1  Płaska łyżka
Masło
trochę
Sól
trochę
Olej
50  ml
Śmietana 12%
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.2 g
Wartość energetyczna
397.4 kcal
Tłuszcze
23.6 g
Białko
36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Śledź to jedna z często spotykanych ryb na bożonarodzeniowym stole – podawane pod pierzynką z buraczkami, marynowane z żurawiną, łączone ze śmietaną i ogórkami. A wśród nich - lekko zrumienione na patelni kotleciki ze śledzia z Sosem Koperkowym ze śmietanką WINIARY! Ten prosty przepis na kotlety śledziowe z sosem koperkowym możesz urozmaicić swoimi ulubionymi przyprawami, a danie podawać z dodatkową natką pietruszki.
Z myślą o kolacji wigilijnej wypróbuj także nasz przepis na śledzia marynowanego z żurawiną i imbirem >>

Przygotowanie

1147 min
  • Krok 1

    1080 min
    Surowe śledzie wymocz w wodzie przez 18 godzin, zmieniając minimum dwukrotnie wodę.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie bardzo mocno je odsącz i wyfiletuj, usuwając kręgosłup i grubsze ości, zdejmij skórę.
  • Krok 3

    15 min
    Zmiel śledzie w maszynce albo drobno posiekaj.
  • Krok 4

    10 min
    Na patelni zeszklij na maśle drobno pokrojoną cebulę.
  • Krok 5

    10 min
    Wymieszaj w misce zmielone mięso, jajko, bułkę tartą, ostudzoną cebulę, łyżkę śmietany, pokrojoną drobno natkę pietruszki. Wyrób masę. Jeśli będzie za rzadka, dodaj więcej tartej bułki.
  • Krok 6

    5 min
    Wilgotnymi rękami formuj kotleciki. Smaż na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.
  • Krok 7

    5 min
    Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY rozprowadzić w 250 ml zimnej wody oraz 50 ml śmietanki 12%.
  • Krok 8

    10 min
    Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj przez 3 minuty, często mieszając.
  • Krok 9

    2 min
    Podawaj kotleciki polane sosem koperkowym.
Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 1 z 9

Surowe śledzie wymocz w wodzie przez 18 godzin, zmieniając minimum dwukrotnie wodę.

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 2 z 9

Następnie bardzo mocno je odsącz i wyfiletuj, usuwając kręgosłup i grubsze ości, zdejmij skórę.

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 3 z 9

Zmiel śledzie w maszynce albo drobno posiekaj.

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 4 z 9

Na patelni zeszklij na maśle drobno pokrojoną cebulę.

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 5 z 9

Wymieszaj w misce zmielone mięso, jajko, bułkę tartą, ostudzoną cebulę, łyżkę śmietany, pokrojoną drobno natkę pietruszki. Wyrób masę. Jeśli będzie za rzadka, dodaj więcej tartej bułki.

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 6 z 9

Wilgotnymi rękami formuj kotleciki. Smaż na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju.

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 7 z 9

Sos koperkowy ze śmietanką WINIARY rozprowadzić w 250 ml zimnej wody oraz 50 ml śmietanki 12%.

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 8 z 9

Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Zmniejsz ogień i gotuj przez 3 minuty, często mieszając.

Kotleciki ze śledzia z sosem koperkowym

Krok 9 z 9

Podawaj kotleciki polane sosem koperkowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

5

Alicja

czy śledzie świeże czy solone,
Anonim (niezweryfikowany) 11/26/2023-09:57 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Boże Narodzenie
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kotleciki z ryżu i jajek

    Kotleciki z ryżu i jajek

    49 min Łatwy
  • Kotleciki z brokuła i kalafiora

    Kotleciki z brokuła i kalafiora

    45 min Łatwy
  • Sycąca przekąska – mięsne kotleciki z jajkiem w środku

    Sycąca przekąska – mięsne kotleciki z jajkiem w środku

    1 godz Średni
  • Kotleciki z kaszą jaglaną i szpinakiem

    Kotleciki z kaszą jaglaną i szpinakiem

    1 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu