1

2

Przepisy

Chłodnik ogórkowy z awokado, rzodkiewką i fetą

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje


Chłodnik ogórkowy z awokado, rzodkiewką i fetą to połączenie tradycyjnej kuchni z kulinarnym nowatorstwem. Połączenie świeżych warzyw z soczystym awokado, skropionym sokiem z cytryny, oraz z serem feta daje nam wspaniały chłodnik na podwieczorek.

Nie zapomnij o nowalijkach – chociażby rzodkiewce, a także smacznej dekoracji chłodnika w postaci koperku lub natki pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
  2. Ser feta pokrój w kostkę.
  3. Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Awokado obierz, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.
  5. Rzodkiewki oczyść i pokrój w paseczki.
  6. Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek i rzodkiewki.
  7. Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
  8. Chłodnik podaj z cząstkami awokado i kostkami fety.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: