Chłodnik ogórkowy z awokado, rzodkiewką i fetą

Oceń ten przepis!

5/5 5 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
  2. Ser feta pokrój w kostkę.
  3. Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Awokado obierz, pokrój na cząstki i skrop sokiem z cytryny.
  5. Rzodkiewki oczyść i pokrój w paseczki.
  6. Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek i rzodkiewki.
  7. Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.
  8. Chłodnik podaj z cząstkami awokado i kostkami fety.

Opis przepisu:


Chłodnik ogórkowy z awokado, rzodkiewką i fetą to połączenie tradycyjnej kuchni z kulinarnym nowatorstwem. Połączenie świeżych warzyw z soczystym awokado, skropionym sokiem z cytryny, oraz z serem feta daje nam wspaniały chłodnik na podwieczorek.

Nie zapomnij o nowalijkach – chociażby rzodkiewce, a także smacznej dekoracji chłodnika w postaci koperku lub natki pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?