Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Klasyczne gotowane żeberka

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka myjemy. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, doprawiamy je sola i pieprzem. Podsmażamy do zarumienienia.
  2. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalewamy całość wodą - wody ma być nad żeberka. Gotujemy około 40 minut.
  3. Po tym czasie cebule obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do żeberek. Dusimy przez ok 15 minut.
  4. Doprawiamy maggi i pieprzem, zalewamy śmietaną i zagotowujemy

Opis przepisu:

Pyszne, mięsne żeberka nie wymagają wielu dodatków, by uwolnić swój wyjątkowo intensywny smak! Wykorzystaj to i przygotuj żeberka w sosie własnym. Najważniejsze jest długie i powolne gotowanie, a sos zrobi się sam!
Gotowy sos i żeberka dopraw kilkoma niezbędnymi przyprawami, m.in. Przyprawą w płynie WINIARY, zagęść śmietaną i podawaj z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?