Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Klasyczne gotowane żeberka
Dodaj do CookBook

Klasyczne gotowane żeberka

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
60  dag
Żeberka
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
3  kulek
Ziele angielskie całe
1 
Liść laurowy
trochę
Olej
100  ml
Śmietana
3  szklanek
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.8 g
Wartość energetyczna
417.3 kcal
Tłuszcze
31.8 g
Białko
29.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pyszne, mięsne żeberka nie wymagają wielu dodatków, by uwolnić swój wyjątkowo intensywny smak! Wykorzystaj to i przygotuj żeberka w sosie własnym. Najważniejsze jest długie i powolne gotowanie, a sos zrobi się sam!

Gotowy sos i żeberka dopraw kilkoma niezbędnymi przyprawami, m.in. Przyprawą w płynie WINIARY, zagęść śmietaną i podawaj z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    15 min
    Żeberka myjemy. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, doprawiamy je solą i pieprzem. Podsmażamy do zarumienienia.
  • Krok 2

    40 min
    Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalewamy całość wodą - wody ma być nad żeberka. Gotujemy około 40 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Po tym czasie cebule obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do żeberek.
  • Krok 4

    15 min
    Dusimy przez ok 15 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Doprawiamy maggi i pieprzem, zalewamy śmietaną i zagotowujemy.
Klasyczne gotowane żeberka

Krok 1 z 5

Żeberka myjemy. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, doprawiamy je solą i pieprzem. Podsmażamy do zarumienienia.

Klasyczne gotowane żeberka

Krok 2 z 5

Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalewamy całość wodą - wody ma być nad żeberka. Gotujemy około 40 minut.

Klasyczne gotowane żeberka

Krok 3 z 5

Po tym czasie cebule obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do żeberek.

Klasyczne gotowane żeberka

Krok 4 z 5

Dusimy przez ok 15 minut.

Klasyczne gotowane żeberka

Krok 5 z 5

Doprawiamy maggi i pieprzem, zalewamy śmietaną i zagotowujemy.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Drugie danie
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Klasyczne risotto z kurczakiem i warzywami

    Klasyczne risotto z kurczakiem i warzywami

    30 min Łatwy
  • Klasyczne pulpety z kaszą manną

    Klasyczne pulpety z kaszą manną

    40 min Łatwy
  • Schab smażony w klasycznej panierce

    Schab smażony w klasycznej panierce

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu