Klasyczne gotowane żeberka
80min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
29.63 g
Węglowodany
3.83 g
Tłuszcze
31.76 g
Wartość energetyczna
417.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
80 min
Krok 1
15 min
Żeberka myjemy. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, doprawiamy je solą i pieprzem. Podsmażamy do zarumienienia.
Krok 2
40 min
Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalewamy całość wodą - wody ma być nad żeberka. Gotujemy około 40 minut.
Krok 3
5 min
Po tym czasie cebule obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do żeberek.
Krok 4
15 min
Dusimy przez ok 15 minut.
Krok 5
5 min
Doprawiamy maggi i pieprzem, zalewamy śmietaną i zagotowujemy.
Pyszne, mięsne żeberka nie wymagają wielu dodatków, by uwolnić swój wyjątkowo intensywny smak! Wykorzystaj to i przygotuj żeberka w sosie własnym. Najważniejsze jest długie i powolne gotowanie, a sos zrobi się sam!
Gotowy sos i żeberka dopraw kilkoma niezbędnymi przyprawami, m.in. Przyprawą w płynie WINIARY, zagęść śmietaną i podawaj z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.
Gotowy sos i żeberka dopraw kilkoma niezbędnymi przyprawami, m.in. Przyprawą w płynie WINIARY, zagęść śmietaną i podawaj z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.
Komentarze 0