Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab smażony w klasycznej panierce
Dodaj do CookBook

Schab smażony w klasycznej panierce

(0)
40 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gracers
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.1  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
4 
Schab wieprzowy bez kości
2 
Jajko
4  łyżek
Mleko
trochę
Pieprz czarny
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Smalec
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.7 g
Wartość energetyczna
384.4 kcal
Tłuszcze
12 g
Białko
47.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tradycyjne kotlety schabowe w panierce zawsze będą mile widziane na drugie danie obiadowe. Nie musisz szukać pomysłu i zastanawiać się co by tu przygotować. Dorośli, jak i dzieci uwielbiają tradycyjną polską kuchnię. Do kotletów nie może zabraknąć gorących ziemniaczków oraz delikatnej mizerii lub buraczków.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Kotlety rozklepujemy.
  • Krok 2

    10 min
    Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, doprawiamy solą, maggi i świeżo zmielonym pieprzem. Całość łączymy.
  • Krok 3

    10 min
    W jajku moczymy schab przez około 10 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie schab obtaczamy w bułce tartej.
  • Krok 5

    10 min
    Przekładamy na patelnie na której wcześniej roztapiamy smalec. Smażymy na średnim płomieniu z dwóch stron, do zarumienienia się kotletów na złoto.
Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 1 z 5

Kotlety rozklepujemy.

Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 2 z 5

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, doprawiamy solą, maggi i świeżo zmielonym pieprzem. Całość łączymy.

Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 3 z 5

W jajku moczymy schab przez około 10 minut.

Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 4 z 5

Następnie schab obtaczamy w bułce tartej.

Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 5 z 5

Przekładamy na patelnie na której wcześniej roztapiamy smalec. Smażymy na średnim płomieniu z dwóch stron, do zarumienienia się kotletów na złoto.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki schabowe w sosie serowym

    Roladki schabowe w sosie serowym

    1 godz 10 min Średni
  • Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    1 godz Łatwy
  • Roladki schabowe faszerowane

    Roladki schabowe faszerowane

    1 godz 5 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu