Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Schab smażony w klasycznej panierce
75 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
75 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
47.6g / 49%
Węglowodany
20.7g / 22%
Tłuszcze
12g / 28%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Schab smażony w klasycznej panierce

+

Schab smażony w klasycznej panierce

Wróć

Schab smażony w klasycznej panierce

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest gracers

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.1  łyżeczka
Przyprawa w płynie MAGGI
4 
Schab wieprzowy bez kości
2 
Jajko
4  łyżek
Mleko
trochę
Pieprz czarny
1  szklanka
Bułka tarta
trochę
Smalec
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
47.61 g
Węglowodany
20.69 g
Tłuszcze
12.04 g
Wartość energetyczna
384.35 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tradycyjne kotlety schabowe w panierce zawsze będą mile widziane na drugie danie obiadowe. Nie musisz szukać pomysłu i zastanawiać się co by tu przygotować. Dorośli, jak i dzieci uwielbiają tradycyjną polską kuchnię. Do kotletów nie może zabraknąć gorących ziemniaczków oraz delikatnej mizerii lub buraczków.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Kotlety rozklepujemy.
  • Krok 2

    10 min
    Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, doprawiamy solą, maggi i świeżo zmielonym pieprzem. Całość łączymy.
  • Krok 3

    10 min
    W jajku moczymy schab przez około 10 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie schab obtaczamy w bułce tartej.
  • Krok 5

    10 min
    Przekładamy na patelnie na której wcześniej roztapiamy smalec. Smażymy na średnim płomieniu z dwóch stron, do zarumienienia się kotletów na złoto.
Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 1 z 5

Kotlety rozklepujemy.

Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 2 z 5

Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, doprawiamy solą, maggi i świeżo zmielonym pieprzem. Całość łączymy.

Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 3 z 5

W jajku moczymy schab przez około 10 minut.

Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 4 z 5

Następnie schab obtaczamy w bułce tartej.

Schab smażony w klasycznej panierce

Krok 5 z 5

Przekładamy na patelnie na której wcześniej roztapiamy smalec. Smażymy na średnim płomieniu z dwóch stron, do zarumienienia się kotletów na złoto.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kostki mintaja w bułce tartej

    Kostki mintaja w bułce tartej

    25 min Łatwy
  • Kotlety schabowe z dzika

    Kotlety schabowe z dzika

    25 min Łatwy
  • Pierś z kurczaka moczona w mleku

    Pierś z kurczaka moczona w mleku

    53 min Łatwy
  • Kotlety schabowe w panierce z sezamem

    Kotlety schabowe w panierce z sezamem

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu