Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klasyczne pulpety z kaszą manną

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
50 dag
Mięso mielone wieprzowe
1 
Jajko
0.8 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
700 ml
Woda
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
4 łyżek
Kasza manna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.52 g
Wartość energetyczna
314.8 kcal
Tłuszcze
18.94 g
Białko
18.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Mięso przekładamy do miski. Następnie wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kaszę mannę. Wyrabiamy całość doprawiając maggi do połączenia składników.
Krok 2
10 min
Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki, przekładamy je do mąki. Obtaczamy pulpety w mące. Wyciągamy pulpeciki na deseczkę otrzepując nadmiar mąki.
Krok 3
15 min
Wodę zagotowujemy, wrzucamy obtoczone pulpety i gotujemy przez około 15-20 minut.
Krok 4
1 min
Podajemy tuż po przygotowaniu.
Klasyczne pulpety z kaszą manną

Krok 1 z 4

Mięso przekładamy do miski. Następnie wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kaszę mannę. Wyrabiamy całość doprawiając maggi do połączenia składników.

Klasyczne pulpety z kaszą manną

Krok 2 z 4

Z masy mięsnej formujemy małe pulpeciki, przekładamy je do mąki. Obtaczamy pulpety w mące. Wyciągamy pulpeciki na deseczkę otrzepując nadmiar mąki.

Klasyczne pulpety z kaszą manną

Krok 3 z 4

Wodę zagotowujemy, wrzucamy obtoczone pulpety i gotujemy przez około 15-20 minut.

Klasyczne pulpety z kaszą manną

Krok 4 z 4

Podajemy tuż po przygotowaniu.

Klasyczne pulpety z kaszą manną to świetna propozycja na tradycyjny obiad. Gotowane mięso mielone wieprzowe dopraw Przyprawą w płynie MAGGI. Pulpety możesz polewać aromatycznym sosem, np. Sosem pieczeniowym kremowym WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika