Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

0
566 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Żeberka wieprzowe
3 łyżek
Musztarda sarepska
1 łyżeczka
Pieprz czosnkowy
1 trochę
Sól
2 łyżek
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
56.07 g
Węglowodany
3.97 g
Tłuszcze
27.58 g
Wartość energetyczna
500.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

566 min
Krok 1
5 min
Żeberka wieprzowe myję i nacieram przyprawą do mięsa wieprzowego.
Krok 2
5 min
Musztardę mieszam z pieprzem oraz olejem.
Krok 3
5 min
Tak przygotowaną bejcą dokładnie smaruję żeberka.
Krok 4
480 min
Odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.
Krok 5
70 min
Zapiekam około 60 minut. Po wyłączeniu piekarnika żeberka pozostawiam jeszcze na 10-15 minut w środku, aby się dopiekły.
Krok 6
1 min
Podaję z pieczonymi ziemniaczkami majerankowymi. Smacznego.
Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

Krok 1 z 6

Żeberka wieprzowe myję i nacieram przyprawą do mięsa wieprzowego.

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

Krok 2 z 6

Musztardę mieszam z pieprzem oraz olejem.

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

Krok 3 z 6

Tak przygotowaną bejcą dokładnie smaruję żeberka.

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

Krok 4 z 6

Odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

Krok 5 z 6

Zapiekam około 60 minut. Po wyłączeniu piekarnika żeberka pozostawiam jeszcze na 10-15 minut w środku, aby się dopiekły.

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

Krok 6 z 6

Podaję z pieczonymi ziemniaczkami majerankowymi. Smacznego.

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej to pomysł na pyszny rodzinny obiad. Przygotowanie żeberek zajmie trochę czasu i należy je przygotować z wyprzedzeniem, aby miały czas nabrać smaku w marynacie. Po tym czasie wystarczy, że żeberka upieczesz w piekarniku i podasz z pysznymi, aromatycznymi ziemniaczkami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika