Kremowy kapuśniak z grillowaną kiełbasą
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
1 minKrok 3
15 minKrok 4
2 minKrok 5
2 minKrok 6
3 minKrok 7
10 minKrok 8
1 minSezon grillowy w pełni. Chyba każdy zdążył już choćby raz odpalić swojego grilla, aby przygotować pyszne kiełbaski, mięso na różne sposoby czy warzywne wariacje. Postanowiłam tym razem podczas grillowania zaserwować zupę. Ugotowałam kapuśniak o kremowej konsystencji i podałam go z grillowaną kiełbasą. Zupa wyszła rewelacyjna w smaku. Kwaśny kapuśniak i kiełbasa to idealne połączenie. Jeśli nie macie warunków na przygotowanie tradycyjnego grilla polecam grille elektryczne lub patelnie grillowe.
Zupa jest sycąca i nawet największy głodomorek naje się talerzem takiej zupy zaserwowanej z kiełbasą. Polecam Wam też zupę , którą przygotujecie w kociołku na ognisku: Zupa ziemniaczana z kociołka. Letnie obiady mogą być niebanalne, a przygotowanie ich może stać się też sposobem na spędzenie czasu z rodziną i niezłą frajdą.
Komentarze 0