Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab w sosie pieczeniowo-kremowym

0
38 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Wieprzowina, świeża, schab, ostrze (kotlety lub pieczeń), z kością, wyłącznie z chudego mięsa, surowe
50 ml
Kwaśna śmietana
3 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

38 min
Krok 1
10 min
Pokrój schab w małe kotleciki. Rozbij je i oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju. Obsmażaj kotleciki na patelni, aż płyn odparuje.
Krok 3
5 min
Sos rozmieszaj z 300 ml zimnej wody, wlej na patelnię, duś ok. 5 minut, dodaj śmietankę.
Krok 4
3 min
Na koniec smażenia możesz dodać 50 g żółtego startego sera.
Schab w sosie pieczeniowo-kremowym

Krok 1 z 4

Pokrój schab w małe kotleciki. Rozbij je i oprósz solą i pieprzem.

Schab w sosie pieczeniowo-kremowym

Krok 2 z 4

Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju. Obsmażaj kotleciki na patelni, aż płyn odparuje.

Schab w sosie pieczeniowo-kremowym

Krok 3 z 4

Sos rozmieszaj z 300 ml zimnej wody, wlej na patelnię, duś ok. 5 minut, dodaj śmietankę.

Schab w sosie pieczeniowo-kremowym

Krok 4 z 4

Na koniec smażenia możesz dodać 50 g żółtego startego sera.

Zamiast schabowych – schab z patelni w sosie pieczeniowo-kremowym. Obsmażone saute plastry mięsa podajemy z pysznym Sosem Pomysłowym pieczeniowo-kremowym do schabu z patelni WINIARY, przyrządzonym na śmietance. Sos możemy doprawić startym żółtym serem. Schab podajemy z sosem i ziemniakami z patelni lub porcją ryżu. Pyszny w towarzystwie sałaty rzymskiej ze śmietaną.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika