Indyk w marynacie czosnkowo-paprykowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 godz. 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek i papryczkę (bez pestek) drobno posiekać, wymieszać z olejem, solą, chili, kurkumą i sosem sojowym.
  2. W marynacie zamoczyć mięso i odstawić na noc do lodówki.
  3. Mięso przełożyć razem z marynatą do naczynia do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
  4. Upieczone mięsko kroić w plastry.

Opis przepisu:

Prosty przepis na pieczoną, marynowaną pierś z indyka – indyka odstawiamy na całą noc w charakternej, orientalnej marynacie przyrządzonej z czosnku, papryczki chili, kurkumy, sosu sojowego i oleju, a następnie całość pieczemy. Indyka w marynacie czosnkowo-paprykowej podajemy pokrojonego w plastry i w towarzystwie ulubionych dodatków, np. kaszy lub ziemniaków.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?