50 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
50 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
31.3g / 35%
Węglowodany
9.4g / 11%
Tłuszcze
20.8g / 53%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

(2)
2 godz 15 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś z kurczaka
trochę
Sól morska
trochę
Pieprz czarny
0.5  łyżka
Olej
80  g
Mozzarella
80  g
Ser żółty
4  plastrów
Szynka wędzona
0.5 
Czerwona cebula
2  łyżeczek
Przyprawa do mięs
2  łyżeczek
2  łyżeczek
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
31.26 g
Węglowodany
9.44 g
Tłuszcze
20.78 g
Wartość energetyczna
338.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Coś dla miłośników mięsa z kurczaka, czyli pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie przygotowujemy pierzynkę z żółtego sera i sera mozzarella z dodatkami szynki, suszonych pomidorów, cebuli i aromatycznych przypraw. Wszystkie składniki łączymy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a gotową pierzynkę wylewamy na filety. Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką to danie, które zachwyci każdego, kto je spróbuje!
Gotujmy

Przygotowanie

135 min
Krok 1
10 min
Mięso podzielić na porcje, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Oba sery pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki.
Krok 3
5 min
Szynkę i cebulę również pokroić w kostkę, dodać do serów. Do tego wsypać przyprawy, dodać majonez.
Krok 4
5 min
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 5
60 min
Wyłożyć na mięso i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.
Krok 6
50 min
Po tym czasie wszystko zapiec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.
Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 1 z 6

Mięso podzielić na porcje, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 2 z 6

Oba sery pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 3 z 6

Szynkę i cebulę również pokroić w kostkę, dodać do serów. Do tego wsypać przyprawy, dodać majonez.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 4 z 6

Wszystko dokładnie wymieszać.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 5 z 6

Wyłożyć na mięso i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 6 z 6

Po tym czasie wszystko zapiec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika