Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

0
135 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś z kurczaka
1 trochę
Sól morska
1 trochę
Pieprz czarny
0.5 łyżka
Olej
80 g
Mozzarella
80 g
Ser żółty
4 plastrów
Szynka wędzona
0.5 
Czerwona cebula
2 łyżeczek
Czosnek
2 łyżeczek
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
31.87 g
Węglowodany
5.07 g
Tłuszcze
20.06 g
Wartość energetyczna
334.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

135 min
Krok 1
10 min
Mięso podzielić na porcje, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Oba sery pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki.
Krok 3
5 min
Szynkę i cebulę również pokroić w kostkę, dodać do serów. Do tego wsypać przyprawy, dodać majonez.
Krok 4
5 min
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 5
60 min
Wyłożyć na mięso i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.
Krok 6
50 min
Po tym czasie wszystko zapiec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.
Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 1 z 6

Mięso podzielić na porcje, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 2 z 6

Oba sery pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 3 z 6

Szynkę i cebulę również pokroić w kostkę, dodać do serów. Do tego wsypać przyprawy, dodać majonez.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 4 z 6

Wszystko dokładnie wymieszać.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 5 z 6

Wyłożyć na mięso i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 6 z 6

Po tym czasie wszystko zapiec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.

Coś dla miłośników mięsa z kurczaka, czyli pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie przygotowujemy pierzynkę z żółtego sera i sera mozzarella z dodatkami szynki, suszonych pomidorów, cebuli i aromatycznych przypraw. Wszystkie składniki łączymy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a gotową pierzynkę wylewamy na filety. Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką to danie, które zachwyci każdego, kto je spróbuje!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika