Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką
Dodaj do CookBook

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

(2)
2 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
2 
Pierś z kurczaka
trochę
Sól morska
trochę
Pieprz czarny
0.5  łyżka
Olej
80  g
Mozzarella
80  g
Ser żółty
4  plastrów
Szynka wędzona
0.5 
Czerwona cebula
2  łyżeczek
Przyprawa do mięs
2  łyżeczek
Czosnek
2  łyżeczek
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.4 g
Wartość energetyczna
338 kcal
Tłuszcze
20.8 g
Białko
31.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Coś dla miłośników mięsa z kurczaka, czyli pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, a następnie przygotowujemy pierzynkę z żółtego sera i sera mozzarella z dodatkami szynki, suszonych pomidorów, cebuli i aromatycznych przypraw. Wszystkie składniki łączymy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a gotową pierzynkę wylewamy na filety. Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką to danie, które zachwyci każdego, kto je spróbuje!

Przygotowanie

135 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso podzielić na porcje, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Oba sery pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki.
  • Krok 3

    5 min
    Szynkę i cebulę również pokroić w kostkę, dodać do serów. Do tego wsypać przyprawy, dodać majonez.
  • Krok 4

    5 min
    Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Krok 5

    60 min
    Wyłożyć na mięso i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.
  • Krok 6

    50 min
    Po tym czasie wszystko zapiec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.
Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 1 z 6

Mięso podzielić na porcje, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania, oprószyć solą i pieprzem.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 2 z 6

Oba sery pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 3 z 6

Szynkę i cebulę również pokroić w kostkę, dodać do serów. Do tego wsypać przyprawy, dodać majonez.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 4 z 6

Wszystko dokładnie wymieszać.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 5 z 6

Wyłożyć na mięso i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.

Pierś z kurczaka pod podwójnie serową pierzynką

Krok 6 z 6

Po tym czasie wszystko zapiec w 180 stopniach przez ok. 50 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    1 godz 40 min Średni
  • Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu