Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Musztardowe skrzydełka

0
205 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

12 
Skrzydełka z kurczaka
5 łyżeczek
Musztarda sarepska
6 łyżeczek
Olej
3 łyżeczek
Przyprawa do kurczaka
2 łyżeczek
Sól czosnkowa
2 łyżeczek
Zioła prowansalskie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
689.7 kcal
Białko
56.96 g
Węglowodany
2.03 g
Tłuszcze
48.72 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

205 min
Krok 1
5 min
Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej olej, sól czosnkową, przyprawę i zioła. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 2
180 min
Skrzydełka z kurczaka oczyścić, umyć i dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 3
10 min
Zamarynowane mięso przełożyć razem z marynatą na suchą, rozgrzaną patelnię. Mięso mocno zrumienić z każdej strony.
Krok 4
10 min
Do mięsa wlać wodę (tyle, żeby mięso było prawie w całości przykryte). Patelnię przykryć. Mięso dusić do miękkości, a jak już zrobi się miękkie, odparować resztę wody i ponownie je zrumienić.
Musztardowe skrzydełka

Krok 1 z 4

Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej olej, sól czosnkową, przyprawę i zioła. Wszystko dokładnie wymieszać.

Musztardowe skrzydełka

Krok 2 z 4

Skrzydełka z kurczaka oczyścić, umyć i dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Musztardowe skrzydełka

Krok 3 z 4

Zamarynowane mięso przełożyć razem z marynatą na suchą, rozgrzaną patelnię. Mięso mocno zrumienić z każdej strony.

Musztardowe skrzydełka

Krok 4 z 4

Do mięsa wlać wodę (tyle, żeby mięso było prawie w całości przykryte). Patelnię przykryć. Mięso dusić do miękkości, a jak już zrobi się miękkie, odparować resztę wody i ponownie je zrumienić.

Obiad królów, czyli skrzydełka doprawione musztardą, dzięki czemu zyskały pikanterii i dodatkowej głębi. W trakcie przygotowywania, użyjmy również przyprawy do kurczaka, dzięki czemu kuchnię wypełni intrygujący aromat, a samo mięso będzie jeszcze smaczniejsze. Idealna propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika