Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Musztardę przełożyć do miseczki. Dodać do niej olej, sól czosnkową, przyprawę i zioła. Wszystko dokładnie wymieszać.
Skrzydełka z kurczaka oczyścić, umyć i dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Zamarynowane mięso przełożyć razem z marynatą na suchą, rozgrzaną patelnię. Mięso mocno zrumienić z każdej strony.
Do mięsa wlać wodę (tyle, żeby mięso było prawie w całości przykryte). Patelnię przykryć. Mięso dusić do miękkości, a jak już zrobi się miękkie, odparować resztę wody i ponownie je zrumienić.