Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Skrzydełka miodowo-musztardowe to nowoczesny sposób na pyszny rodzinny obiad. Niezwykle proste danie polega na roztopieniu na patelni miodu, musztardy, oleju, wody i aromatycznych przypraw. Tak przygotowaną marynatą polewamy skrzydełka i ostawiamy, aby mięsko przeszło pysznym aromatem i smażymy lub pieczemy w piekarniku. Pyszne skrzydełka miodowo-musztardowe podaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Przygotowanie
731 min
Krok 1
10 min
Musztardę, miód, wodę i olej mieszamy i rozgrzewamy na ogniu. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy.
Krok 2
720 min
W gotowej marynacie maczamy każde skrzydełko i układamy w misce. Gdy wszystkie będą zamoczone w marynacie, przykrywany i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Krok 3
1 min
Tak przyrządzone skrzydełka można smażyć na grillu lub w piekarniku.
Krok 1
z
3
Musztardę, miód, wodę i olej mieszamy i rozgrzewamy na ogniu. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy.
Krok 2
z
3
W gotowej marynacie maczamy każde skrzydełko i układamy w misce. Gdy wszystkie będą zamoczone w marynacie, przykrywany i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Krok 3
z
3
Tak przyrządzone skrzydełka można smażyć na grillu lub w piekarniku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0