Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schabowe w glazurze musztardowej

0
619 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kotlety schabowe
2 łyżek
Musztarda francuska
1 łyżeczka
Miód
2 łyżek
Olej
2 łyżek
Koperek posiekany
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
23.84 g
Węglowodany
7.45 g
Tłuszcze
49.61 g
Wartość energetyczna
570.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

619 min
Krok 1
3 min
Kotlety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Krok 2
5 min
Musztardę, miód i olej połącz, mięso posmaruj marynatą ze wszystkich stron. Posyp koperkiem.
Krok 3
600 min
Umieść w lodówce na 10 godzin.
Krok 4
10 min
Kotlety grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut.
Krok 5
1 min
Podawaj z sosem tatarskim.
Schabowe w glazurze musztardowej

Krok 1 z 5

Kotlety oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Schabowe w glazurze musztardowej

Krok 2 z 5

Musztardę, miód i olej połącz, mięso posmaruj marynatą ze wszystkich stron. Posyp koperkiem.

Schabowe w glazurze musztardowej

Krok 3 z 5

Umieść w lodówce na 10 godzin.

Schabowe w glazurze musztardowej

Krok 4 z 5

Kotlety grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut.

Schabowe w glazurze musztardowej

Krok 5 z 5

Podawaj z sosem tatarskim.

Schabowe w glazurze musztardowej to sposób na podanie tradycyjnych, polskich kotletów schabowych w nieoczywisty sposób! Na początku przygotowujemy smakowitą marynatę musztardowo-miodową i obtaczamy w niej mięso doprawione wcześniej Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Następnie schabowe posypujemy koperkiem i wkładamy do lodówki tak, by mięso „przeszło” smakami przypraw i marynaty. Grillowane schabowe w glazurze musztardowej smakują doskonale, gdy podamy je z Sosem tatarskim WINIARY. Soczysty, aromatyczny schab to pomysł idealny dla każdego miłośnika mięsa!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika