Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Mięso wyjąć z lodówki, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym ze szczyptą soli jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano
Odstawić do lodówki na godzinę.
Cebulę posiekać w piórka, zeszklić na rozgrzanym maśle, przyprawić solą i pieprzem.
Ułożyć na talerzu lub blaszce, wyłożyć podsmażoną cebulę.
Posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem,
Majonez wymieszać z ketchupem. Kotlety posmarować majonezem, posypać mieloną papryką.
Włożyć do kuchenki mikrofalowej lub piekarnika i zapiekać do momentu aż ser się roztopi. Podawać z ziemniaki i surówką.