Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem
120min
Łatwy
2
Schab wieprzowy bez kości
1
Jajko
1
Cebula
1 Płaska łyżka
Masło
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 ząbek
Czosnek
0.5 szklanka
Bułka tarta
1 łyżka
1 łyżka
Ketchup
45 g
Ser żółty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 szczypta
Słodka papryka
1 trochę
Oliwa z oliwek
.
Wartości odżywcze
Białko
55.21 g
Węglowodany
35.07 g
Tłuszcze
35.56 g
Wartość energetyczna
675.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
120 min
Krok 1
10 min
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.
Krok 2
10 min
Mięso wyjąć z lodówki, oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym ze szczyptą soli jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano
Krok 3
60 min
Odstawić do lodówki na godzinę.
Krok 3
5 min
Cebulę posiekać w piórka, zeszklić na rozgrzanym maśle, przyprawić solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Ułożyć na talerzu lub blaszce, wyłożyć podsmażoną cebulę.
Krok 5
2 min
Posypać startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem,
Krok 6
3 min
Majonez wymieszać z ketchupem. Kotlety posmarować majonezem, posypać mieloną papryką.
Krok 7
2 min
Włożyć do kuchenki mikrofalowej lub piekarnika i zapiekać do momentu aż ser się roztopi. Podawać z ziemniaki i surówką.
Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem to pomysł na kotlety w nowej odsłonie – smażymy je, a następnie zapiekamy pod pierzynką z sera żółtego, cebulki i polane sosem z ketchupu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Kotlety schabowe z cebulą i żółtym serem podawaj z ulubioną surówką.
Komentarze 0