Schabowe panierowane
20min
Łatwy
4
Kotlet schabowy
1 trochę
Pieprz czarny
1 paczka
1
Jajko
5 łyżek
KELLOGG'S, płatki kukurydziane
6 płaskich łyżek
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
44.54 g
Węglowodany
7.95 g
Tłuszcze
20.51 g
Wartość energetyczna
450.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Kotlety schabowe cienko rozbij tłuczkiem i oprósz pieprzem z obydwu stron.
Krok 2
3 min
Każdy z kotletów panieruj obtaczając w Sosie pieczeniowym jasnym WINIARY, następnie zanurzając w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczając w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krok 3
10 min
Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4
2 min
Kotlety podawaj zaraz po przygotowaniu na przykład z ziemniakami i z warzywami gotowanymi na parze.
Schabowe panierowane to klasyk kuchni polskiej. Żeby nieco go odmienić, schabowe proponujemy przyrządzić w panierce innej niż zwykle. Zamiast mąki użyj Sos pieczeniowy jasny WINIARY, a bułkę tartą zastąp płatkami kukurydzianymi. Dzięki temu kotlety będą miały intensywnie mięsny smak oraz złocistą i ciekawą teksturę panierki. Kotlety schabowe panierowane idealnie skomponują się z warzywami gotowanymi na parze.
Komentarze 0