Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schabowe panierowane

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kotlet schabowy
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Jajko
5 łyżek
KELLOGG'S, płatki kukurydziane
6 płaskich łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.95 g
Tłuszcze
20.51 g
Wartość energetyczna
450.18 kcal
Białko
44.54 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
5 min
Kotlety schabowe cienko rozbij tłuczkiem i oprósz pieprzem z obydwu stron.
Krok 2
3 min
Każdy z kotletów panieruj obtaczając w Sosie pieczeniowym jasnym WINIARY, następnie zanurzając w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczając w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Krok 3
10 min
Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4
2 min
Kotlety podawaj zaraz po przygotowaniu na przykład z ziemniakami i z warzywami gotowanymi na parze.
Schabowe panierowane

Krok 1 z 4

Kotlety schabowe cienko rozbij tłuczkiem i oprósz pieprzem z obydwu stron.

Schabowe panierowane

Krok 2 z 4

Każdy z kotletów panieruj obtaczając w Sosie pieczeniowym jasnym WINIARY, następnie zanurzając w rozkłóconym jajku, a następnie obtaczając w drobno pokruszonych płatkach kukurydzianych.

Schabowe panierowane

Krok 3 z 4

Smaż na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.

Schabowe panierowane

Krok 4 z 4

Kotlety podawaj zaraz po przygotowaniu na przykład z ziemniakami i z warzywami gotowanymi na parze.

Schabowe panierowane to klasyk kuchni polskiej. Żeby nieco go odmienić, schabowe proponujemy przyrządzić w panierce innej niż zwykle. Zamiast mąki użyj Sos pieczeniowy jasny WINIARY, a bułkę tartą zastąp płatkami kukurydzianymi. Dzięki temu kotlety będą miały intensywnie mięsny smak oraz złocistą i ciekawą teksturę panierki. Kotlety schabowe panierowane idealnie skomponują się z warzywami gotowanymi na parze.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika