Pieczarki w śmietanie

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 3

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć ją na oleju.
  2. Dodać do niej pokrojone w półplasterki pieczarki i usmażyć je.
  3. Oprószyć solą i pieprzem. Wlać połowę śmietany, wymieszać.
  4. Z resztą śmietany rozmieszać mąkę, zagęścić nią sos. W razie potrzeby doprawić jeszcze solą.

Opis przepisu:

Pieczarki w śmietanie to potrawa niezwykle uniwersalna – możesz podawać je z makaronami, kaszami, ryżem lub jako sos do mięsa. Ich przygotowanie jest bardzo proste, a jako dodatek do dania potrafią zupełnie odmienić najprostszy nawet obiad. Pieczarki w sosie śmietanowym w każdej wersji smakują doskonale!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?