Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Parówki z pieczarkami w ketchupie

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 trochę
Olej
5 
Parówki drobiowe cienkie
30 dag
Pieczarki
2 łyżek
Ketchup pikantny WINIARY
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
11.45 g
Węglowodany
7.78 g
Tłuszcze
11.94 g
Wartość energetyczna
181.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju.
Krok 2
5 min
Z parówek zdjąć osłonki. Parówki pokroić w plasterki.
Krok 3
5 min
Dodać je do cebuli. Smażyć je kilka minut, co chwilę mieszając, aż się lekko zrumienią.
Krok 4
5 min
Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do parówek, podsmażyć je lekko.
Krok 5
3 min
Na patelnię wlać pół szklanki wody, dodać ketchup. Wszystko wymieszać.
Krok 6
10 min
Gotować na małym ogniu, co chwilę mieszając, aż cały płyn odparuje. Chwilkę jeszcze smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z kromką chleba.
Parówki z pieczarkami w ketchupie

Krok 1 z 6

Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju.

Parówki z pieczarkami w ketchupie

Krok 2 z 6

Z parówek zdjąć osłonki. Parówki pokroić w plasterki.

Parówki z pieczarkami w ketchupie

Krok 3 z 6

Dodać je do cebuli. Smażyć je kilka minut, co chwilę mieszając, aż się lekko zrumienią.

Parówki z pieczarkami w ketchupie

Krok 4 z 6

Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do parówek, podsmażyć je lekko.

Parówki z pieczarkami w ketchupie

Krok 5 z 6

Na patelnię wlać pół szklanki wody, dodać ketchup. Wszystko wymieszać.

Parówki z pieczarkami w ketchupie

Krok 6 z 6

Gotować na małym ogniu, co chwilę mieszając, aż cały płyn odparuje. Chwilkę jeszcze smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z kromką chleba.

Parówki z pieczarkami w ketchupie to danie proste, szybkie i tanie. Niech Was to jednak nie zwiedzie, bo smak jest zaskakująco dobry! To rozwiązanie idealne na kolację, którą chcemy przygotować w krótkim czasie po całym dniu pracy. Nie zawiedziecie się. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika