Parówki z pieczarkami w ketchupie
33min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
11.45 g
Węglowodany
7.78 g
Tłuszcze
11.94 g
Wartość energetyczna
181.47 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
33 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na oleju.
Krok 2
5 min
Z parówek zdjąć osłonki. Parówki pokroić w plasterki.
Krok 3
5 min
Dodać je do cebuli. Smażyć je kilka minut, co chwilę mieszając, aż się lekko zrumienią.
Krok 4
5 min
Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do parówek, podsmażyć je lekko.
Krok 5
3 min
Na patelnię wlać pół szklanki wody, dodać ketchup. Wszystko wymieszać.
Krok 6
10 min
Gotować na małym ogniu, co chwilę mieszając, aż cały płyn odparuje. Chwilkę jeszcze smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać np. z kromką chleba.
Parówki z pieczarkami w ketchupie to danie proste, szybkie i tanie. Niech Was to jednak nie zwiedzie, bo smak jest zaskakująco dobry! To rozwiązanie idealne na kolację, którą chcemy przygotować w krótkim czasie po całym dniu pracy. Nie zawiedziecie się. Smacznego!
Komentarze 0