Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym to świetny sposób na otwarcie sezonu grzybowego. W przypadku kurek trwa on od czerwca do października. Zobacz, jak wykonać kruche mięso w kremowym sosie z dodatkiem Kostki Mięsnej WINIARY. Danie możesz serwować w towarzystwie ziemniaków, kaszy lub klusek.
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek usmażyć na oleju.
Krok 2
10 min
Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, dodać do cebuli. Grzyby usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Dodać do nich kostkę mięsną i kremowy mix, dokładnie wymieszać.
Krok 4
10 min
Mąkę dodać do 1,5 szklanki zimnej wody, dokładnie rozmieszać, żeby nie było grudek. Wlać do sosu, wymieszać i zagotować.
Krok 5
15 min
Podzielone na porcje mięso oprószyć solą i pieprzem. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i usmażyć.
Krok 6
5 min
Usmażone mięso włożyć do przygotowanego sosu i chwilę razem dusić.
Krok 1
z
6
Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek usmażyć na oleju.
Krok 2
z
6
Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, dodać do cebuli. Grzyby usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
z
6
Dodać do nich kostkę mięsną i kremowy mix, dokładnie wymieszać.
Krok 4
z
6
Mąkę dodać do 1,5 szklanki zimnej wody, dokładnie rozmieszać, żeby nie było grudek. Wlać do sosu, wymieszać i zagotować.
Krok 5
z
6
Podzielone na porcje mięso oprószyć solą i pieprzem. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i usmażyć.
Krok 6
z
6
Usmażone mięso włożyć do przygotowanego sosu i chwilę razem dusić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0