Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
Kostka mięsna WINIARY
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
2 
Pierś Z Kurczaka
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Olej
0.5 
Cebula
2  ząbków
Czosnek
180  g
Kremowy mix do sałatek zup 18%
2  łyżek
Mąka pszenna
15  dag
Kurki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
23.01 g
Węglowodany
8.4 g
Tłuszcze
7.67 g
Wartość energetyczna
271.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym to świetny sposób na otwarcie sezonu grzybowego. W przypadku kurek trwa on od czerwca do października. Zobacz, jak wykonać kruche mięso w kremowym sosie z dodatkiem Kostki Mięsnej WINIARY. Danie możesz serwować w towarzystwie ziemniaków, kaszy lub klusek.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek usmażyć na oleju.
  • Krok 2

    10 min
    Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, dodać do cebuli. Grzyby usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Dodać do nich kostkę mięsną i kremowy mix, dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    10 min
    Mąkę dodać do 1,5 szklanki zimnej wody, dokładnie rozmieszać, żeby nie było grudek. Wlać do sosu, wymieszać i zagotować.
  • Krok 5

    15 min
    Podzielone na porcje mięso oprószyć solą i pieprzem. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i usmażyć.
  • Krok 6

    5 min
    Usmażone mięso włożyć do przygotowanego sosu i chwilę razem dusić.
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

Krok 1 z 6

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek usmażyć na oleju.

Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

Krok 2 z 6

Grzyby oczyścić, umyć, dowolnie pokroić, dodać do cebuli. Grzyby usmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

Krok 3 z 6

Dodać do nich kostkę mięsną i kremowy mix, dokładnie wymieszać.

Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

Krok 4 z 6

Mąkę dodać do 1,5 szklanki zimnej wody, dokładnie rozmieszać, żeby nie było grudek. Wlać do sosu, wymieszać i zagotować.

Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

Krok 5 z 6

Podzielone na porcje mięso oprószyć solą i pieprzem. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej i usmażyć.

Pierś z kurczaka w sosie kurkowym

Krok 6 z 6

Usmażone mięso włożyć do przygotowanego sosu i chwilę razem dusić.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    1 godz Łatwy
  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami

    Zupa pieczarkowa z ziemniakami

    1 godz 7 min Łatwy
  • Pieczarki w śmietanie

    Pieczarki w śmietanie

    17 min Łatwy
  • Marynowane śledzie w sosie pomidorowym

    Marynowane śledzie w sosie pomidorowym

    47 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu