Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

0
67 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40 porcji
Pieczarki
1 
Cebula
2 płaskich łyżek
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
40 porcji
Ziemniaki
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
5 min
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.
Krok 2
10 min
Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, usmażyć i doprawić lekko solą i pieprzem.
Krok 3
10 min
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę, dodać do grzybów.
Krok 4
0 min
Wlać bulion, zagotować. Gotować tak długo, aż ziemniaki zmiękną.
Krok 5
5 min
Śmietanę rozmieszać z mąką i pół szklanki zimnej wody. Zagęścić tym zupę, ponownie doprowadzić do wrzenia.
Krok 6
2 min
Zupę doprawić do smaku Ziarenkami Smaku.
Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Krok 1 z 6

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Krok 2 z 6

Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, usmażyć i doprawić lekko solą i pieprzem.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Krok 3 z 6

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę, dodać do grzybów.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Krok 4 z 6

Wlać bulion, zagotować. Gotować tak długo, aż ziemniaki zmiękną.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Krok 5 z 6

Śmietanę rozmieszać z mąką i pół szklanki zimnej wody. Zagęścić tym zupę, ponownie doprowadzić do wrzenia.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami

Krok 6 z 6

Zupę doprawić do smaku Ziarenkami Smaku.

Pomysł na łatwą i szybką w przygotowaniu zupę pieczarkową z ziemniakami, która jest nie tylko aromatyczna, ale i rozgrzewająca. Pieczarki podsmażamy na maśle z cebulką, doprawiamy i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie całość zalewamy bulionem przyrządzonym z Rosołu drobiowego WINIARY i gotujemy. Pozostało już tylko zagęścić zupę mąką i śmietaną i podawać. Zupę pieczarkową z ziemniakami możesz udekorować ulubioną zieleniną, np. świeżą natką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika