Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sos z podgrzybków

(0)
24min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
40  dag
Mrożone podgrzybki
1 
Cebula
trochę
Masło
0.5  szklanka
Śmietanka Kremówka
2  łyżek
Mąka pszenna
2.5  szklanek
Woda
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.58 g
Węglowodany
12.8 g
Tłuszcze
13.41 g
Wartość energetyczna
162.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

24 min
Krok 1
10 min
Rozmrożone grzyby oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle.
Krok 2
5 min
Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
2 min
Wlać 2 szklanki wody i zagotować.
Krok 4
5 min
Mąkę wymieszać ze śmietaną i połową szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody i zagotować.
Krok 5
2 min
Sos doprawić do smaku Ziarenkami.
Sos z podgrzybków

Krok 1 z 5

Rozmrożone grzyby oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle.

Sos z podgrzybków

Krok 2 z 5

Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sos z podgrzybków

Krok 3 z 5

Wlać 2 szklanki wody i zagotować.

Sos z podgrzybków

Krok 4 z 5

Mąkę wymieszać ze śmietaną i połową szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody i zagotować.

Sos z podgrzybków

Krok 5 z 5

Sos doprawić do smaku Ziarenkami.

Sos z podgrzybków to idealny dodatek do mięs. Świetnie skomponuje się na przykład z pieczenią. Samodzielnie przyrządzony smakuje jeszcze lepiej i potrafi stanowić o charakterze całej potrawy. Przyprawa jarzynka WINIARY sprawi, że sos będzie jeszcze smaczniejszy i idealnie dopełni cały obiad. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha