Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sos z podgrzybków

Sos z podgrzybków

(0)
24min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
40  dag
Mrożone podgrzybki
1 
Cebula
trochę
Masło
0.5  szklanka
Śmietanka Kremówka
2  łyżek
Mąka pszenna
2.5  szklanek
Woda
trochę
Pieprz czarny
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.58 g
Węglowodany
12.8 g
Tłuszcze
13.41 g
Wartość energetyczna
162.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sos z podgrzybków to idealny dodatek do mięs. Świetnie skomponuje się na przykład z pieczenią. Samodzielnie przyrządzony smakuje jeszcze lepiej i potrafi stanowić o charakterze całej potrawy. Przyprawa jarzynka WINIARY sprawi, że sos będzie jeszcze smaczniejszy i idealnie dopełni cały obiad. Smacznego!

Przygotowanie

24 min
  • Krok 1

    10 min
    Rozmrożone grzyby oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle.
  • Krok 2

    5 min
    Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 3

    2 min
    Wlać 2 szklanki wody i zagotować.
  • Krok 4

    5 min
    Mąkę wymieszać ze śmietaną i połową szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody i zagotować.
  • Krok 5

    2 min
    Sos doprawić do smaku Ziarenkami.
Sos z podgrzybków

Krok 1 z 5

Rozmrożone grzyby oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle.

Sos z podgrzybków

Krok 2 z 5

Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sos z podgrzybków

Krok 3 z 5

Wlać 2 szklanki wody i zagotować.

Sos z podgrzybków

Krok 4 z 5

Mąkę wymieszać ze śmietaną i połową szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody i zagotować.

Sos z podgrzybków

Krok 5 z 5

Sos doprawić do smaku Ziarenkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami

    Zupa pieczarkowa z ziemniakami

    1 godz 7 min Łatwy
  • Pieczarki w śmietanie

    Pieczarki w śmietanie

    17 min Łatwy
  • Pierś z indyka w sosie porowo-śmietanowym

    Pierś z indyka w sosie porowo-śmietanowym

    40 min Łatwy
  • Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    Żołądki z kurczaka w pieczarkowym sosie

    1 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu