Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sos z podgrzybków to idealny dodatek do mięs. Świetnie skomponuje się na przykład z pieczenią. Samodzielnie przyrządzony smakuje jeszcze lepiej i potrafi stanowić o charakterze całej potrawy. Przyprawa jarzynka WINIARY sprawi, że sos będzie jeszcze smaczniejszy i idealnie dopełni cały obiad. Smacznego!
Przygotowanie
24 min
Krok 1
10 min
Rozmrożone grzyby oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle.
Krok 2
5 min
Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
2 min
Wlać 2 szklanki wody i zagotować.
Krok 4
5 min
Mąkę wymieszać ze śmietaną i połową szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody i zagotować.
Krok 5
2 min
Sos doprawić do smaku Ziarenkami.
Krok 1
z
5
Rozmrożone grzyby oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle.
Krok 2
z
5
Do grzybów dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć ją. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
z
5
Wlać 2 szklanki wody i zagotować.
Krok 4
z
5
Mąkę wymieszać ze śmietaną i połową szklanki zimnej wody. Zagęścić tym sos. Gdyby sos wyszedł zbyt gęsty, dolać więcej wody i zagotować.
Krok 5
z
5
Sos doprawić do smaku Ziarenkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0