Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt

Najlepsze pasty jajeczne na Wielkanoc

Jajka są nieodłącznym elementem wielkanocnego jadłospisu. Oprócz tradycyjnej sałatki jarzynowej, jajek z majonezem czy w barszczu, warto poeksperymentować w kuchni i stworzyć proste, ale bardzo smaczne pasty, które pokocha cała rodzina. Pasta z awokado i jajek? Pasta jajeczna z tuńczykiem? Mamy wiele możliwości, które z pewnością przypadną do gustu całej rodzinie! Ciężko wyobrazić sobie Wielkanoc bez jajek. Robimy z nich pisanki, w Wielką Sobotę święcimy w koszyczku, a w wielkanocny poranek dzielimy się nimi z najbliższymi. Warto do tej tradycji dodać odrobinę finezji i stworzyć potrawy nieco bardziej nowatorskie niż te, które od lat goszczą na naszych stołach – pasty jajeczne.

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta jajeczna jest doskonałym dodatkiem do świeżego, chrupiącego chleba, który pokocha twoja rodzina. Z pewnością sprawdzi się jako propozycja na wielkanocne śniadanie. Jest pożywna i niezwykle smaczna. Z dodatkiem tuńczyka stanowi posiłek, będący doskonałym źródłem witaminy D3 oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Pasta jajeczna z rybą ma różne oblicza. Polecamy wypróbować sprawdzony przepis z tuńczykiem w sosie własnym, białym serem, cebulką, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz przyprawami. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Pasta jajeczna z makrelą

A może pasta z makreli i jajek? W podstawowym przepisie należy zmieszać obydwa składniki i przyprawić według uznania. My proponujemy inną odsłonę tego dania. Zamiast makreli wędzonej warto wykorzystać tę w sosie pomidorowym. Do ryby dodaj jajka na twardo oraz Sos czosnkowy WINIARY, cebulę i natkę pietruszki. Brzmi pysznie? Tym przepisem można zachwycić wszystkich gości podczas wielkanocnego śniadania! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Pasta jajeczna z awokado

Awokado nie dość, że daje możliwość kreatywnego przyrządzania posiłków, to jeszcze zawiera dobroczynne tłuszcze. Ze względu na wartość odżywczą i na swój wyjątkowy smak na dobre zagościło na polskich stołach. Dlatego pasta z awokado i jajek to nasza kolejna propozycja, która powinna znaleźć się na świątecznym stole. Stworzy ona doskonały duet ze świeżym chlebem lub bagietką. Pasta jajeczna z tym owocem jest niezwykle prosta. Wystarczy zmieszać awokado, jaja ugotowane na twardo, cebulkę i Majonez Dekoracyjny WINIARY. W przypadku tego przysmaku ważne są proporcje. Sprawdź jak przyrządzić go po mistrzowsku! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Pasta jajeczna z pieczarkami

Pasta jajeczna z pieczarkami? To dość nietypowe połącznie, jednak jego smak pozytywnie zaskakuje! Danie to jest bardzo łatwe i szybkie, dlatego sprawdzi się też jako przystawka przygotowana na ostatnią chwilę. Pasta jajeczna z pieczarkami wymaga sięgnięcia tylko po kilka składników, czyli jajek, pieczarek, cebuli, przypraw i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. To idealny dodatek do chleba lub krakersów. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Pasta jajeczna z porem

Pasta jajeczna z porem to kolejna propozycja smacznego dania, które może pojawić się na wielkanocnym stole. Por ma dość specyficzny i ostry smak, dlatego wymaga dodania kilku składników, które pozwolą na wydobycie jego walorów. W tym przypadku uzyskamy zwartą, ale nie kremową konsystencję, dlatego z powodzeniem pastę możemy traktować jako pyszną sałatkę. Pastę jajeczną z porem należy połączyć z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Do całości można dodać również żółty ser. Zobacz, jak przyrządzić taki przysmak! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Polecane przepisy

Sałatka jajeczna z szynką

Sałatka jajeczna z szynką

13 min Łatwy
Pieczeń rzymska z jajkiem

Pieczeń rzymska z jajkiem

1 godz 35 min Łatwy
Pieczarkowa z jajkiem w koszulce

Pieczarkowa z jajkiem w koszulce

50 min Łatwy
Sałatka z białą kiełbasą i jajkiem

Sałatka z białą kiełbasą i jajkiem

22 min Łatwy
Jajka w cieście francuskim

Jajka w cieście francuskim

35 min Łatwy
Kotlety z jajek i żółtego sera (kotlety jajeczne)

Kotlety z jajek i żółtego sera (kotlety jajeczne)

57 min Łatwy
Zobacz więcej przepisów

Polecane artykuły

Tradycyjne potrawy na Wielkanoc
Tradycyjne potrawy na Wielkanoc
Sosy do jajek
Sosy do jajek
Domowe twarożki na 5 sposobów
Domowe twarożki na 5 sposobów
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu