Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupę pieczarkową z jajkiem w koszulce przygotujesz na bazie Zupy pieczarkowej WINIARY. Jajko w koszulce sprawi, że zupa nabierze wyjątkowego charakteru i niepowtarzalnego smaku.
Zagotuj wodę w rondelku i dodaj łyżkę octu. Zrób wir za pomocą łyżki i wlej delikatnie jajko do wiru. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty. Odcedź i powtórz tę czynność z kolejnymi jajkami.
Krok 5
10 min
Smaż plastry pieczarek na złoty kolor na suchej, rozgrzanej patelni.
Krok 6
5 min
Zupę po ugotowaniu rozlej na talerze. Ułóż delikatnie jajka na wierzchu, dodaj po 2 plastry smażonych pieczarek, dopraw pieprzem i posyp szczypiorkiem.
Zagotuj wodę w rondelku i dodaj łyżkę octu. Zrób wir za pomocą łyżki i wlej delikatnie jajko do wiru. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty. Odcedź i powtórz tę czynność z kolejnymi jajkami.
Krok 5
z
6
Smaż plastry pieczarek na złoty kolor na suchej, rozgrzanej patelni.
Krok 6
z
6
Zupę po ugotowaniu rozlej na talerze. Ułóż delikatnie jajka na wierzchu, dodaj po 2 plastry smażonych pieczarek, dopraw pieprzem i posyp szczypiorkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0