Pieczarkowa z jajkiem w koszulce
50min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.12 g
Węglowodany
2.36 g
Tłuszcze
4.95 g
Wartość energetyczna
84.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
Zupę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 2
5 min
Pieczarki pokrój na plastry grubości 1 cm.
Krok 3
5 min
Wbij jajka do osobnych miseczek.
Krok 4
20 min
Zagotuj wodę w rondelku i dodaj łyżkę octu. Zrób wir za pomocą łyżki i wlej delikatnie jajko do wiru. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty. Odcedź i powtórz tę czynność z kolejnymi jajkami.
Krok 5
10 min
Smaż plastry pieczarek na złoty kolor na suchej, rozgrzanej patelni.
Krok 6
5 min
Zupę po ugotowaniu rozlej na talerze. Ułóż delikatnie jajka na wierzchu, dodaj po 2 plastry smażonych pieczarek, dopraw pieprzem i posyp szczypiorkiem.
Zupę pieczarkową z jajkiem w koszulce przygotujesz na bazie Zupy pieczarkowej Jak u Mamy WINIARY. Jajko w koszulce sprawi, że zupa nabierze wyjątkowego charakteru i niepowtarzalnego smaku.
Komentarze 0