Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka w nowej, wiosennej odsłonie – delikatne bułeczki z ciasta francuskiego, doprawione czarnuszką i udekorowane sosem tatarskim WINIARY oraz szczypiorkiem. Wypieczone ciasto francuskie jest nie tylko chrupkie i delikatne, ale również złociste dzięki posmarowaniu go rozbełtanym jajkiem. Smakuje doskonale z jajkiem na twardo, udekorowanym czarnuszką i szczypiorkiem.
Przedstawiamy naszą propozycję na jajko zapiekane w cieście francuskim – jeżeli tylko chcesz, możesz je urozmaicić dodatkowymi przyprawami. Jajko z czarnuszką jest smaczne zarówno na ciepło (z sosem tatarskim WINIARY), jak i na zimno.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.
Krok 2
5 min
Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.
Krok 3
15 min
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.
Krok 4
5 min
Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.
Krok 1
z
4
Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.
Krok 2
z
4
Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.
Krok 3
z
4
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.
Krok 4
z
4
Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0