Jajka w cieście francuskim
35min
Łatwy
trochę
6
Jajko gotowane na twardo
trochę
Czarnuszka
1
pęczek
Szczypiorek
1
opakowanie
Ciasto francuskie
.
Wartości odżywcze
Białko
14.81 g
Węglowodany
33.08 g
Tłuszcze
37.37 g
Wartość energetyczna
529.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.
Krok 2
5 min
Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.
Krok 3
15 min
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.
Krok 4
5 min
Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.
Jajka w nowej, wiosennej odsłonie – delikatne bułeczki z ciasta francuskiego, doprawione czarnuszką i udekorowane sosem tatarskim WINIARY oraz szczypiorkiem.
Wypieczone ciasto francuskie jest nie tylko chrupkie i delikatne, ale również złociste dzięki posmarowaniu go rozbełtanym jajkiem. Smakuje doskonale z jajkiem na twardo, udekorowanym czarnuszką i szczypiorkiem.
Przedstawiamy naszą propozycję na jajko zapiekane w cieście francuskim – jeżeli tylko chcesz, możesz je urozmaicić dodatkowymi przyprawami. Jajko z czarnuszką jest smaczne zarówno na ciepło (z sosem tatarskim WINIARY), jak i na zimno.
Komentarze 0