Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jajka w cieście francuskim
Dodaj do CookBook

Jajka w cieście francuskim

(0)
35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest JOLA3
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos tatarski WINIARY
6 
Jajko gotowane na twardo
trochę
Czarnuszka
1  pęczek
Szczypiorek
1  opakowanie
Ciasto francuskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.1 g
Wartość energetyczna
529.8 kcal
Tłuszcze
37.4 g
Białko
14.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka w nowej, wiosennej odsłonie – delikatne bułeczki z ciasta francuskiego, doprawione czarnuszką i udekorowane sosem tatarskim WINIARY oraz szczypiorkiem.

Wypieczone ciasto francuskie jest nie tylko chrupkie i delikatne, ale również złociste dzięki posmarowaniu go rozbełtanym jajkiem. Smakuje doskonale z jajkiem na twardo, udekorowanym czarnuszką i szczypiorkiem.


Przedstawiamy naszą propozycję na jajko zapiekane w cieście francuskim – jeżeli tylko chcesz, możesz je urozmaicić dodatkowymi przyprawami. Jajko z czarnuszką jest smaczne zarówno na ciepło (z sosem tatarskim WINIARY), jak i na zimno.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.
  • Krok 3

    15 min
    Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.
Jajka w cieście francuskim

Krok 1 z 4

Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.

Jajka w cieście francuskim

Krok 2 z 4

Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.

Jajka w cieście francuskim

Krok 3 z 4

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.

Jajka w cieście francuskim

Krok 4 z 4

Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane w skorupkach

    Jajka faszerowane w skorupkach

    32 min Łatwy
  • Jajka faszerowane wiosenne

    Jajka faszerowane wiosenne

    14 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu