Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka w nowej, wiosennej odsłonie – delikatne bułeczki z ciasta francuskiego, doprawione czarnuszką i udekorowane sosem tatarskim WINIARY oraz szczypiorkiem. Wypieczone ciasto francuskie jest nie tylko chrupkie i delikatne, ale również złociste dzięki posmarowaniu go rozbełtanym jajkiem. Smakuje doskonale z jajkiem na twardo, udekorowanym czarnuszką i szczypiorkiem.
Przedstawiamy naszą propozycję na jajko zapiekane w cieście francuskim – jeżeli tylko chcesz, możesz je urozmaicić dodatkowymi przyprawami. Jajko z czarnuszką jest smaczne zarówno na ciepło (z sosem tatarskim WINIARY), jak i na zimno.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
10 min
Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.
Krok 2
5 min
Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.
Krok 3
15 min
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.
Krok 4
5 min
Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.
Krok 1
z
4
Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.
Krok 2
z
4
Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.
Krok 3
z
4
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.
Krok 4
z
4
Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0