Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jajka w cieście francuskim

Jajka w cieście francuskim

(0)
35min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Sos tatarski WINIARY
6 
Jajko gotowane na twardo
trochę
Czarnuszka
1  pęczek
Szczypiorek
1  opakowanie
Ciasto francuskie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.81 g
Węglowodany
33.08 g
Tłuszcze
37.37 g
Wartość energetyczna
529.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jajka w nowej, wiosennej odsłonie – delikatne bułeczki z ciasta francuskiego, doprawione czarnuszką i udekorowane sosem tatarskim WINIARY oraz szczypiorkiem.

Wypieczone ciasto francuskie jest nie tylko chrupkie i delikatne, ale również złociste dzięki posmarowaniu go rozbełtanym jajkiem. Smakuje doskonale z jajkiem na twardo, udekorowanym czarnuszką i szczypiorkiem.


Przedstawiamy naszą propozycję na jajko zapiekane w cieście francuskim – jeżeli tylko chcesz, możesz je urozmaicić dodatkowymi przyprawami. Jajko z czarnuszką jest smaczne zarówno na ciepło (z sosem tatarskim WINIARY), jak i na zimno.

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    10 min
    Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.
  • Krok 3

    15 min
    Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.
Jajka w cieście francuskim

Krok 1 z 4

Z ciasta francuskiego szklanką wykrawamy kółka. Pokrywamy je rozbełtanym jajkiem. Posypujemy czarnuszką.

Jajka w cieście francuskim

Krok 2 z 4

Ugotowane wcześniej na twardo jaja kroimy na 4 plastry. Układamy je na krążkach ciasta.

Jajka w cieście francuskim

Krok 3 z 4

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut.

Jajka w cieście francuskim

Krok 4 z 4

Po wystygnięciu na gotowe przekąski nakładamy sos tatarski.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Naturalna domowa maca

    Naturalna domowa maca

    30 min Łatwy
  • Tradycyjny przepis na uszka - farsz i cienkie ciasto

    Tradycyjny przepis na uszka - farsz i cienkie ciasto

    13 godz 47 min Średni
  • Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

    Ciasto francuskie z kremem karpatkowym

    40 min Łatwy
  • Ravioli z prawdziwkami

    Ravioli z prawdziwkami

    1 godz 45 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu