Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jak zrobić sernik wiedeński, który nie opada?

Jak zrobić sernik wiedeński, który nie opada?

Puszysty i odpowiednio mokry sernik to wypiek doskonały! Pieczenie sernika to sztuka, która wymaga nie lada wprawy. Sprawdź, jak zrobić sernik wiedeński, który nie opada!

Pieczenie sernika bez ryzyka opadnięcia i popękania

Proste porady mogą Ci jednak pomóc upiec sernik, który nie opadnie i nie popęka.

  • Głównym powodem, dla którego sernik opada, jest narażenie go na zbyt gwałtowne zmiany temperatur. Jeśli więc wyjmiesz blaszkę z ciastem z rozgrzanego piekarnika, może to doprowadzić do jego opadnięcia.
  • Aby temu zapobiec, przed wyjęciem ciasta z piekarnika ostudź je w piekarniku – najlepiej zrobisz to, uchylając drzwiczki piekarnika i trzymając je tak jeszcze przez około godzinę.
  • Po tym czasie wyjmij formę z ciastem i pozostaw ją do całkowitego wystygnięcia.
  • Następnie włóż sernik do lodówki na kilkanaście godzin, aby uzyskał odpowiednią konsystencję.
Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Sprawdź nasze przepisy na sernik!

  1. Sernik wiedeński,
  2. Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym,
  3. Waniliowy sernik z owocami i kremem cytrynowym,
  4. Sernik z galaretką malinową,
  5. Sernik z owocami,
  6. Sernik na zimno z galaretką i owocami,
  7. „Sernik” z kaszą jaglaną,
  8. Sernik bez sera,
  9. Sernik jagodowy bez pieczenia,
  10. Sernik z karmelem i orzechami.

Polecane artykuły

Co zrobić, jeżeli sernik na zimno nie stężał
Co zrobić, jeżeli sernik na zimno nie stężał?
Jaki wybrać ser na sernik tłusty oraz półtłusty?
Jaki wybrać ser na sernik tłusty oraz półtłusty?
bezglutenowe desery
Spróbuj naszych bezglutenowych deserów!
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu