Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym
272min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.7 g
Węglowodany
51.62 g
Tłuszcze
24.96 g
Wartość energetyczna
480.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
272 min
Krok 1
5 min
Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.
Krok 2
5 min
Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.
Krok 3
15 min
Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.
Krok 4
2 min
Całość wylej na spód z pierników.
Krok 5
240 min
Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.
Krok 6
5 min
Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.
Sernik to ciasto, które ma wielu amatorów. Możesz powiększyć grono jego miłośników, kiedy na Święta przygotujesz lekki sernik cytrynowy na pysznych korzennych piernikach. Aby Twój wypiek był orzeźwiający i intensywny w smaku, oprócz skórki i soku z cytryny, dodaj doskonałą galaretkę cytrynową WINIARY. Ten prosty przepis sprawdzi się podczas wielu okazji.
Komentarze 0