Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

0
272 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Galaretka cytrynowy smak WINIARY
1 kg
Twaróg sernikowy
400 g
Pierniczki katarzynki
150 ml
Śmietana 30%
200 g
Cukier puder
6 
Jajko
6 
Cytryna
1 tabliczka
Czekolada gorzka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
480.38 kcal
Tłuszcze
41.59 g
Białko
13.7 g
Węglowodany
34.99 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

272 min
Krok 1
5 min
Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.
Krok 2
5 min
Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.
Krok 3
15 min
Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.
Krok 4
2 min
Całość wylej na spód z pierników.
Krok 5
240 min
Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.
Krok 6
5 min
Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.
Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 1 z 6

Przygotuj tortownicę, wyłóż spód papierem do pieczenia.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 2 z 6

Wypełnij szczelnie spód tortownicy pokruszonymi piernikami.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 3 z 6

Zetrzyj skórkę z cytryn oraz wyciśnij sok z jednej cytryny dodaj do sera i wymieszaj. Następnie dodaj cukier puder, śmietanę, jajka, wsyp galaretkę i wymieszaj.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 4 z 6

Całość wylej na spód z pierników.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 5 z 6

Rozgrzej piekarnik do 90 stopni, piecz przez 4 godziny. Dzięki temu sernik będzie idealnie równy i nie opadnie.

Sernik cytrynowy z gorzką czekoladą na spodzie piernikowym

Krok 6 z 6

Dobrze wystudź, a następnie wykończ sernik czekoladą skruszoną struganą obieraczką.

Sernik to ciasto, które ma wielu amatorów. Możesz powiększyć grono jego miłośników, kiedy na Święta przygotujesz lekki sernik cytrynowy na pysznych korzennych piernikach. Aby Twój wypiek był orzeźwiający i intensywny w smaku, oprócz skórki i soku z cytryny, dodaj doskonałą galaretkę cytrynową WINIARY. Ten prosty przepis sprawdzi się podczas wielu okazji.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika