Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.
Wymieszaj żółtka z serem.
Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 4