Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Sernik wiedeński

(3)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Ser mielony na sernik
200  g
Cukier
150  g
Masło
30  g
Rodzynki
6 
Jajko
2  łyżek
Bułka tarta
1  opakowanie
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  łyżek
Cukier puder
2  łyżek
Migdały posiekane
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.69 g
Węglowodany
29.82 g
Tłuszcze
25.14 g
Wartość energetyczna
382.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik wiedeński kojarzy chyba każdy i chyba każdy choć raz go kosztował. Proponujemy przepis na sernik wiedeński z wykorzystaniem Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY.

Jako dodatek wykorzystaj rodzynki i posiekane migdały, jeśli jednak chcesz podać wiedeński przysmak na święta, śmiało możesz dodać do masy serowej więcej dodatków – odrobinę owoców kandyzowanych, drobno krojonych brzoskwiń z puszki lub tartej pomarańczowej skórki.

Sernik udekoruj polewą czekoladową oraz kolorowymi posypkami. Do tego zaproś najmłodszych, którzy zawsze maja całe mnóstwo pomysłów na to, jak uatrakcyjnić każde ciasto.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    2 min
    Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  • Krok 2

    10 min
    Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
  • Krok 3

    5 min
    Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.
  • Krok 4

    2 min
    Wymieszaj żółtka z serem.
  • Krok 5

    7 min
    Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
  • Krok 6

    3 min
    Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.
  • Krok 7

    50 min
    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
  • Krok 8

    1 min
    Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.
Sernik wiedeński

Krok 1 z 8

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Sernik wiedeński

Krok 2 z 8

Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.

Sernik wiedeński

Krok 3 z 8

Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.

Sernik wiedeński

Krok 4 z 8

Wymieszaj żółtka z serem.

Sernik wiedeński

Krok 5 z 8

Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.

Sernik wiedeński

Krok 6 z 8

Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.

Sernik wiedeński

Krok 7 z 8

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.

Sernik wiedeński

Krok 8 z 8

Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 4

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
J Jerzy

Proszę podać rozmiar tortownicy.

J Jerzy

Na 15 porcji jaka powinna być wielkość tortownicy?

R Roma

Myślę że będzie smaczny dodam brzoskwinia poleje polewa czekoladową. Jutro pieke 🤗

Winiary
Expert

Roma, i jak wyszedł? :)

E Ewa

Sernik wyszedł super, bardzo smaczny, przepis idealny

Winiary
Expert

Cieszymy się!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Łatwy przepis
  • Nowy Rok
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Uroczystość
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Makowiec z masy makowej

    1 godz 30 min Łatwy
  • Sernik z piernikami

    1 godz 35 min Łatwy
  • Babka piaskowa

    1 godz 23 min Łatwy
  • Sernik królewski

    2 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu