Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik wiedeński

0
78 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Twaróg sernikowy
200 g
Cukier
150 g
Masło
30 g
Rodzynki
6 
Jajko
2 łyżek
Bułka tarta
2 łyżek
Cukier puder
2 łyżek
Migdały

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
26.74 g
Białko
8.69 g
Wartość energetyczna
382.49 kcal
Węglowodany
28.22 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

78 min
Krok 1
5 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Krok 2
5 min
Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.
Krok 3
5 min
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.
Krok 4
2 min
Wymieszaj żółtka z serem.
Krok 5
7 min
Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Krok 6
3 min
Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.
Krok 7
50 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.
Krok 8
1 min
Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.
Sernik wiedeński

Krok 1 z 8

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Sernik wiedeński

Krok 2 z 8

Białka oddziel od żółtek. Ubij białka na sztywną pianę.

Sernik wiedeński

Krok 3 z 8

Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY do białości.

Sernik wiedeński

Krok 4 z 8

Wymieszaj żółtka z serem.

Sernik wiedeński

Krok 5 z 8

Dodaj stopione i ostudzone masło, proszek budyniowy, rodzynki, migdały oraz ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.

Sernik wiedeński

Krok 6 z 8

Masę serową wyłóż do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką tortownicy.

Sernik wiedeński

Krok 7 z 8

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180°C.

Sernik wiedeński

Krok 8 z 8

Po wystudzeniu sernik posyp cukrem pudrem lub posmaruj polewą czekoladową.

Sernik wiedeński kojarzy chyba każdy i chyba każdy choć raz go kosztował. Proponujemy przepis na sernik wiedeński z wykorzystaniem Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY. Jako dodatek wykorzystaj rodzynki i posiekane migdały, jeśli jednak chcesz podać wiedeński przysmak na święta, śmiało możesz dodać do masy serowej więcej dodatków – odrobinę owoców kandyzowanych, drobno krojonych brzoskwiń z puszki lub tartej pomarańczowej skórki. Sernik udekoruj polewą czekoladową oraz kolorowymi posypkami. Do tego zaproś najmłodszych, którzy zawsze maja całe mnóstwo pomysłów na to, jak uatrakcyjnić każde ciasto.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika