Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Spróbuj naszych bezglutenowych deserów!

Spora część naszego społeczeństwa cierpi na problemy dietozależne, w tym na celiakię czy nietolerancję glutenu. Ale czy takie problemy muszą ich ograniczać? Czy muszą rezygnować z popularnych deserów i ciast w obawie przed zawartą w nich mąką lub innymi składnikami mających choćby śladowe ilości glutenu?
Na szczęście nie muszą, bo są na to sposoby!

Wbrew pozorom nie trzeba się specjalnie głowić, ani iść na kompromisy, aby przygotować bezglutenowy deser – przecież produkty takie jak jaja, masło, mleko, śmietana, twarogi, serki, owoce i musy owocowe, czekolada, orzechy czy wreszcie budynie i galaretki WINIARY nie zawierają tego składnika. Sposobów ich wykorzystania jest mnóstwo, a efekt może być naprawdę apetycznie wyglądający i przepyszny!

Marka WINIARY w kategorii deserów w torebkach przeszła pozytywnie audyt Polskiego Stowarzyszenia dla osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Dzięki temu weszła do grona marek licencjonowanych, mogących używać symbolu przekreślonego kłosa na opakowaniach swoich deserów w proszku: galaretkach, budyniach i kisielach do gotowania. Oznacza to, że produkty bez glutenu wchodzą w skład standardowej oferty, a ich cena na półkach sklepowych pozostaje bez zmian.

Polecane artykuły

12 pomysłów na ciasta i desery
12 pomysłów na ciasta i desery
5 przepisów na bezglutenowe desery
5 przepisów na bezglutenowe desery
Jakie są rodzaje mleka?
Jakie są rodzaje mleka?
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu