Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa z soczewicą i mielonym mięsem
Dodaj do CookBook

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

(0)
50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Płaska łyżka
MAGGI Przyprawa w płynie z wyciągiem z lubczyku 200g RELAUNCH
2 
Marchewka
50  g
Seler naciowy
50  g
Por (biała część)
1 
Pietruszka
5 
Ziemniaki
trochę
Oliwa z oliwek
1  szklanka
Soczewica czerwona
3  łyżek
Bulion drobiowy w słoiku WINIARY
400  g
Mięso mielone wieprzowe
trochę
Pieprz czarny
1  łyżeczka
Majeranek
2  łyżeczek
Koncentrat pomidorowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.2 g
Wartość energetyczna
303.6 kcal
Tłuszcze
9.6 g
Białko
23.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

To przepis idealny na obiad smaczny, szybki i prosty w przyrządzeniu. Zwłaszcza smak zupy z soczewicą i mielonym mięsem robi wrażenie i nie daje o sobie zapomnieć przez długi czas. Jeszcze bardziej wzmocnicie go, używając przyprawy do zup i sałatek WINIARY. Dzięki niej wydobędziecie z zupy to, co najlepsze. Pycha!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    10 min
    Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić.
  • Krok 2

    5 min
    Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
  • Krok 3

    2 min
    W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Podsmażyć warzywa i soczewicę. Wszystko wymieszać i smażyć jeszcze przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając.
  • Krok 4

    10 min
    Do podsmażonych warzyw wlać bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), zagotować. Gotować ok. 10 minut.
  • Krok 5

    3 min
    Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.
  • Krok 6

    2 min
    Mięso usmażyć na oleju, cały czas mieszając tak, żeby mięso rozdrobnić.
  • Krok 7

    2 min
    Podsmażone mięso dodać do zupy.
  • Krok 8

    2 min
    Dodać też do niej majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Kuchnia azjatycka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Kuchnia turecka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Ziemniaki
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kapuśniak z młodej kapusty – lekka zupa na wiosnę

    Kapuśniak z młodej kapusty – lekka zupa na wiosnę

    50 min Łatwy
  • Zupa flaczki z boczniaków – wegetariańska alternatywa

    Zupa flaczki z boczniaków – wegetariańska alternatywa

    31 min Łatwy
  • Zupa tajska Tom-Yum z kurczakiem

    Zupa tajska Tom-Yum z kurczakiem

    44 min Łatwy
  • Chłodnik z buraków – orzeźwiająca zupa na lato

    Chłodnik z buraków – orzeźwiająca zupa na lato

    1 godz 16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu