Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
To przepis idealny na obiad smaczny, szybki i prosty w przyrządzeniu. Zwłaszcza smak zupy z soczewicą i mielonym mięsem robi wrażenie i nie daje o sobie zapomnieć przez długi czas. Jeszcze bardziej wzmocnicie go, używając przyprawy do zup i sałatek WINIARY. Dzięki niej wydobędziecie z zupy to, co najlepsze. Pycha!
Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3
2 min
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Podsmażyć warzywa i soczewicę. Wszystko wymieszać i smażyć jeszcze przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając.
Krok 4
10 min
Do podsmażonych warzyw wlać bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), zagotować. Gotować ok. 10 minut.
Krok 5
3 min
Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.
Krok 6
2 min
Mięso usmażyć na oleju, cały czas mieszając tak, żeby mięso rozdrobnić.
Krok 7
2 min
Podsmażone mięso dodać do zupy.
Krok 8
0 min
Dodać też do niej majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.
Krok 1
z
8
Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić.
Krok 2
z
8
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3
z
8
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Podsmażyć warzywa i soczewicę. Wszystko wymieszać i smażyć jeszcze przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając.
Krok 4
z
8
Do podsmażonych warzyw wlać bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), zagotować. Gotować ok. 10 minut.
Krok 5
z
8
Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.
Krok 6
z
8
Mięso usmażyć na oleju, cały czas mieszając tak, żeby mięso rozdrobnić.
Krok 7
z
8
Podsmażone mięso dodać do zupy.
Krok 8
z
8
Dodać też do niej majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0