Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Marchewka
50 g
Seler naciowy
50 g
Por (biała część)
1 
Pietruszka
5 
Ziemniaki
1 trochę
Oliwa z oliwek
40 porcji
Mięso mielone wieprzowe
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Majeranek
2 łyżeczek
Pomidory z puszki krojone

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
10 min
Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3
0 min
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Wrzucić do niego warzywa i soczewicę. Wszystko wymieszać i smażyć razem ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając.
Krok 4
0 min
Do podsmażonych warzyw wlać bulion, zagotować. Gotować ok. 10 minut.
Krok 5
3 min
Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.
Krok 6
2 min
Mięso usmażyć na oleju, cały czas mieszając tak, żeby mięso rozdrobnić.
Krok 7
2 min
Podsmażone mięso dodać do zupy.
Krok 8
0 min
Dodać też do niej majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.
Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Krok 1 z 8

Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić.

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Krok 2 z 8

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Krok 3 z 8

W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Wrzucić do niego warzywa i soczewicę. Wszystko wymieszać i smażyć razem ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając.

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Krok 4 z 8

Do podsmażonych warzyw wlać bulion, zagotować. Gotować ok. 10 minut.

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Krok 5 z 8

Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Krok 6 z 8

Mięso usmażyć na oleju, cały czas mieszając tak, żeby mięso rozdrobnić.

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Krok 7 z 8

Podsmażone mięso dodać do zupy.

Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Krok 8 z 8

Dodać też do niej majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.

To przepis idealny na obiad smaczny, szybki i prosty w przyrządzeniu. Zwłaszcza smak zupy z soczewicą i mielonym mięsem robi wrażenie i nie daje o sobie zapomnieć przez długi czas. Jeszcze bardziej wzmocnicie go, używając przyprawy do zup i sałatek WINIARY. Dzięki niej wydobędziecie z zupy to, co najlepsze. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika