
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa z soczewicą i mielonym mięsem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
2 minKrok 4
10 minKrok 5
3 minKrok 6
2 minKrok 7
2 minKrok 8
0 minKrok 1 z 8
Marchewki, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić i drobno pokroić.
Krok 2 z 8
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę.
Krok 3 z 8
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju. Podsmażyć warzywa i soczewicę. Wszystko wymieszać i smażyć jeszcze przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając.
Krok 4 z 8
Do podsmażonych warzyw wlać bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), zagotować. Gotować ok. 10 minut.
Krok 5 z 8
Mięso dokładnie wymieszać z przyprawą w płynie i pieprzem.
Krok 6 z 8
Mięso usmażyć na oleju, cały czas mieszając tak, żeby mięso rozdrobnić.
Krok 7 z 8
Podsmażone mięso dodać do zupy.
Krok 8 z 8
Dodać też do niej majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotować dalej do miękkości wszystkich warzyw. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą lub przyprawą uniwersalną.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0