Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jesień przyniosła grzyby pachnące lasem, kolorowe dynie i soczyste jabłka, które przerabiam na słodki mus, dodaję do ciast i innych deserów oraz wykorzystuję do przygotowania lekkiej, idealnie kremowej zupy z jabłek, która może być smacznym i zdrowym początkiem dnia.
Zupa z jabłek z suszonymi jagodami goji to propozycja na smaczne, słodkie i zdrowe śniadanie, które można łączyć z ulubionymi dodatkami. Pasuje do niej makaron i groszek ptysiowy, w wersji śniadaniowej świetnie sprawdzą się płatki owsiane lub kukurydziane, ale ja obowiązkowo porcję zupy z jabłek posypuję jagodami goji. Małymi, przypominającymi rodzynki owocami, o słodko-gorzkim posmaku. Poza niewątpliwym urokiem wizualnym, jagody goji, nazywane najzdrowszym owocem świata, posiadają też właściwości prozdrowotne – m.in. zawierają duże ilości witaminy C. Odkryłam je całkiem niedawno i często dodaję do owsianki, choć mój kilkuletni synek zjada je bezpośrednio z torebki bez jakichkolwiek dodatków. Jeśli chcecie wzmocnić swoją odporność przed nadchodzącą zimą, to warto włączyć je do swojego menu, na przykład właśnie w towarzystwie zupy z jabłek.
Komentarze 0