Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w równą kostkę. Od razu skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy cukier i imbir do smaku oraz laskę cynamonu.
Gotujemy na średnim ogniu około 10-15 minut (aż jabłka będą miękkie).
Wyjmujemy laskę cynamonu i zupę miksujemy blenderem.
Gotową zupę z jabłek zabielamy gęstym jogurtem naturalnym.
Porcję zupy z jabłek posypujemy jagodami goji. Można też podawać dodatkowo z płatkami owsianymi.