Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obieramy ziemniaka, cebulę kroimy w kostkę. Warzywa przesmażamy w rondlu, dodajemy 1,5 l wody, zagotowujemy, dodajemy bulion warzywny WINIARY.
Cukinię myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, przesmażamy na mocno rozgrzanej patelni.
Podsmażoną cukinię dodajemy do bulionu, ziemniaków i cebuli. Gotujemy 10-15 minut.
Po tym czasie zupę blendujemy na gładko, doprawiamy solą, pieprzem i na koniec dodajemy pokrojone listki mięty i słonecznik.
Jeśli chcesz otrzymać głęboki zielony kolor – do blendowania dodaj 2 garście szpinaku.
Ola
JA CHCE ZJEŚĆ ZUPE Z CUKINI Z MIĘTĄ 😫