Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Cukinia
250 g
Kurki
3 płaskich łyżek
Kwaśna śmietana
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Sól
1 trochę
Korzeń imbiru

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Cukinie dokładnie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki grubości 0,5 cm.
Krok 2
10 min
W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie.
Krok 3
0 min
Wlej bulion, przykryj i duś 10 minut.
Krok 4
5 min
Kurki oczyść, opłucz i osusz.
Krok 5
5 min
Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut.
Krok 6
5 min
Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj.
Krok 7
5 min
Wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i imbirem.
Krok 8
5 min
Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, rozłóż kurki i posyp estragonem.
Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 1 z 8

Cukinie dokładnie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki grubości 0,5 cm.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 2 z 8

W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 3 z 8

Wlej bulion, przykryj i duś 10 minut.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 4 z 8

Kurki oczyść, opłucz i osusz.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 5 z 8

Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 6 z 8

Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 7 z 8

Wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i imbirem.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 8 z 8

Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, rozłóż kurki i posyp estragonem.

Letnia zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami to prawdziwa gratka dla miłośników dań z grzybami. Przyrządza się super-łatwo: podsmażone cukinie dusimy w Bulionie warzywnym WINIARY i miksujemy, a następnie doprawiamy śmietaną i imbirem. Zupę podajemy z podsmażonymi na chrupko kurkami, posypaną świeżym estragonem. To danie niskokaloryczne, więc można podać je np. z dodatkiem pszennych grzanek z żółtym serem lub krokietami z mięsem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika