Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Letnia zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami to prawdziwa gratka dla miłośników dań z grzybami. Przyrządza się super-łatwo: podsmażone cukinie dusimy w Bulionie warzywnym WINIARY i miksujemy, a następnie doprawiamy śmietaną i imbirem. Zupę podajemy z podsmażonymi na chrupko kurkami, posypaną świeżym estragonem. To danie niskokaloryczne, więc można podać je np. z dodatkiem pszennych grzanek z żółtym serem lub krokietami z mięsem.
Cukinie dokładnie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki grubości 0,5 cm.
Krok 2
10 min
W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie.
Krok 3
10 min
Wlej bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), przykryj i duś 10 minut.
Krok 4
5 min
Kurki oczyść, opłucz i osusz.
Krok 5
5 min
Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut.
Krok 6
5 min
Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj.
Krok 7
5 min
Wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i imbirem.
Krok 8
5 min
Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, rozłóż kurki i posyp estragonem.
Krok 1
z
8
Cukinie dokładnie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki grubości 0,5 cm.
Krok 2
z
8
W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie.
Krok 3
z
8
Wlej bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), przykryj i duś 10 minut.
Krok 4
z
8
Kurki oczyść, opłucz i osusz.
Krok 5
z
8
Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut.
Krok 6
z
8
Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj.
Krok 7
z
8
Wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i imbirem.
Krok 8
z
8
Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, rozłóż kurki i posyp estragonem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0