Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami
Dodaj do CookBook

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

(0)
55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest anya-ka
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
3 
Cukinia
250  g
Kurki
1  gałązka
Estragon
3  łyżek
Kwaśna śmietana
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Korzeń imbiru
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.6 g
Wartość energetyczna
114.4 kcal
Tłuszcze
6.9 g
Białko
3.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Letnia zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami to prawdziwa gratka dla miłośników dań z grzybami. Przyrządza się super-łatwo: podsmażone cukinie dusimy w Bulionie warzywnym WINIARY i miksujemy, a następnie doprawiamy śmietaną i imbirem. Zupę podajemy z podsmażonymi na chrupko kurkami, posypaną świeżym estragonem. To danie niskokaloryczne, więc można podać je np. z dodatkiem pszennych grzanek z żółtym serem lub krokietami z mięsem.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Cukinie dokładnie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki grubości 0,5 cm.
  • Krok 2

    10 min
    W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie.
  • Krok 3

    10 min
    Wlej bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), przykryj i duś 10 minut.
  • Krok 4

    5 min
    Kurki oczyść, opłucz i osusz.
  • Krok 5

    5 min
    Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut.
  • Krok 6

    5 min
    Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj.
  • Krok 7

    5 min
    Wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i imbirem.
  • Krok 8

    5 min
    Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, rozłóż kurki i posyp estragonem.
Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 1 z 8

Cukinie dokładnie umyj, osusz, odetnij końce i pokrój w plasterki grubości 0,5 cm.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 2 z 8

W rondlu rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij cukinie.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 3 z 8

Wlej bulion (rozrobiony w 1 litrze wody), przykryj i duś 10 minut.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 4 z 8

Kurki oczyść, opłucz i osusz.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 5 z 8

Resztę oleju rozgrzej na patelni, wrzuć grzyby i smaż kilka minut.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 6 z 8

Cukinię z bulionem zmiksuj i przetrzyj.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 7 z 8

Wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i imbirem.

Zupa z cukinii z chrupiącymi kurkami

Krok 8 z 8

Estragon opłucz, osusz i poodrywaj listki. Zupę rozlej do talerzy, rozłóż kurki i posyp estragonem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w błonnik
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    Zupa krem z białych warzyw z gruszką i chipsami z jarmużu

    1 godz 4 min Średni
  • Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    Zupa ze świeżych ogórków z pulpecikami

    30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu